Kayyum ihtarı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eşbaşkanları Selçuk Mızraklı ve Hülya Alökmen Uyanık, “Tüm mal varlıklarının hesabını soracağımızdan hiç kimsenin şüphesi bulunmasın” dedi.

Haberler 03.04.2019 - 00:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

31 Mart günü yaplan yerel seçimlerde Diyarbakr Büyükehir Belediyesini kazanan HDPli Selçuk Mzrakl ve Hülya Alökmen Uyank, kayyumlarn belediyeleri ve bal kurumlar yamalayarak boaltmasna ilikin ihtarname yaynlad.

BUNUN SM HIRSIZLIK VE YOLSUZLUKTUR

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinde çalanlara çarda bulunulan ihtarnamede, u ifadelere yer verildi: 2016 ylnda kayyum atanarak gasp edilen tüm belediyelerimizde hukuksuzca ilemler yaplmtr. Tanr-tanmaz mal varlklarnn hukuksuzca devri ilemleri Saytay raporlarna dahi yansmtr. 1 Nisan 2019 itibari ile kaybettiklerini anlayan kayyumlar tarafndan dünden beri belediyelerimizin önlerinde nakliye araçlar ile tama yaplmakta, belediyelerimize ait demirbalar kaçrlmaktadr. Bunlarn yan sra yaplan finansal ilemlerinde yasal olmadn, adeta talandan mal kaçran zihniyetin tezahürü olduu anlalmaktadr. Bunun ismi hrszlk ve yolsuzluktur.

HESABINI SORACAIZ

Kayyumlarn belediyeleri yamalamas ve boaltmalarna ilikin hukuki süreç balatlaca aktarlan ihtarnamede, Bu hrszla, yolsuzlua ve hukuksuzlua göz yuman, imza atan veya seyirci kalan sorumluluk mevkiindeki tüm kesimlerin bu suça itirak ettiini ve çalmaya balayacamz ilk günden itibaren yaanan hukuksuzluklar ortaya çkarp adalet yoluyla bunlardan tek tek hesap soracamz açkça belirtiyoruz. Dün itibariyle kayyumlarn hiçbir zaman hukuki kabul etmediimiz tüm yetkileri artk seçimlerle birlikte tamamen sona ermitir. Bu yanllardan bir an önce dönülmeli ve halktan özür dilenmelidir. Halka ait olan ve hukuksuzca gasp edilen, devredilen ve çalnan belediyelerimizin tüm mal varlklarnn hesabn soracamzdan hiç kimsenin üphesi bulunmasn ifadelerine yer verildi.

Ana Sayfaya Git