Kayyumdan memnunlar!

Mardinli vatandaşlar kayyumun hizmetlerinden memnun

Haberler 02.09.2018 - 12:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Artukluda vatandalar 20 yl sonra kayyumla gelen hizmetlerin keyfini çkaryor

Mardinin Artuklu ilçesine bal Kabala Mahallesinde yaayan vatandalar, 20 yl sonra mahallerine gelen hizmetler için lçe Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili akir Öner Öztürke teekkür etti.

Kabala Mahallesi sakinleri, 20 yl sonra kayyumla gelen hizmetlerin keyfini çkarmaya devam ediyor. Yaklak 2 yllk kayyum yönetimi ile ilçede yaplmadk, yol, park ve yeil alan braklmamas vatandalar sevindirdi. Kabala Mahallesi sakinleri, yaplan çalmalar nedeni ile lçe Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili akir Öner Öztürke teekkür etti.

Yaplan hizmetler nedeni ile Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Öztürke minnettar olduklarn belirten Kabala Gençlik Platformu Bakan Recep Elibol, mahallelerine katkda bulunmak için çalmalarn sürdürdüklerini söyledi.

Kayyum geldi, asfaltsz yol kalmad

Kabala Mahallesinde gençlerin eitim, spor, park alanlarnda güzel vakit geçirmesi için büyük bir mücadele verdiklerini dile getiren Elibol, unlar söyledi:

Biz burada yllardr yayoruz, skntlar sürekli yayorduk. 2 yldr devletimiz tarafndan atanan kayyum sayesinde öncelikle çocuklarmzn en büyük eksiklii çocuk oyun alanlar, yeil alanlar, yol sknts giderildi. Kayyum sayesinde sadece Kabalada 30 kilometreye yakn yol açld. 15 kilometresi asfaltlanma aamasnda. u anda mahallemizin içinde çukurlu yolar batan sona asfaltland. Yeil alan ve park kazandk. Bu çocuklarmzn oyun eitim bilincini daha çok yükseltti.

çocuklar teröre deil parklara ilgi duyuyor

Bölgenin en büyük sorununu terör olduunu kaydeden Eliboy, öyle devam etti:

Terörden çocuklarmzn arnmasna yardmc olacak tek etken çocuklarmzn gençlerimizin bilinçlenmesi, tabi bu eksiklii devletimiz sayesinde gidermek için mücadele verdik. lk bata bütün mahallelerimize Kabalada sadece 1 mahalle olmasna ramen çok geni bir alan ve 7 ayr mahallesi var. Bütün mahallelerimize park kazandrdk. uan 7 parkmz var. Parklardan ziyade ailelerimizin gidebilecei yeil alanlar mevcut. Kayyum gelinceye kadar insanlarmz devlet efkatini bilmiyordu. Devlet efkatini görmemiti. Kayyumdan sonra devletle bire bir muhatap olma ansna eritik. Devletin hizmet efkat gücünü hissettik. Bize mutluluk ve umut verdi. Kayyumun katks Mardine insanlara umut açsndan hizmet açsndan çok fazla oldu.

HDPli belediyeden çirkin talep

Kayyum öncesi belediyeden hizmet ve i talebinde bulunulduunda PKKl terörist yaknn olup olmad sorulduunu iddia eden Elibol, u ifadeleri kulland:

Kayyum öncesindeki dönem partiden bizzat ben 2 defa hem Büyükehir Belediyesinden hem Artuklu Belediyesinden hizmet talep ettim. Söz verdiler ama artlarla söz verdiler. Milletvekilliinde bize oy vereceksiniz dediler. Belediyeden hizmet istedim kendileri olmasna ramen hizmet etmeden bizden oy istediler. istediimizde de bize PKKda yaknlarnz var m diyorlard. Önceki belediyeden hizmet alamadk. alamadk ve katks olmad. Devletin ne olduunu kayyumla gördük. Daha önce benim kayyum belediye bakanlaryla görüme ansm oldu. Mardinlilerin en büyük dilei seçimin olmamas, biz kayyumla devam etmek istiyoruz. Kayyum ile hizmetin ne olduunu örendik, insanlmz örendik, saygy örendik.

Kayyumun çalmasndan çok memnunuz

Kabala Mahallesi sakinlerinden Derya Kaya ise, mahallelerinde yllarca çöplerini atacak çöp kovas bile bulamadklarn söyledi. Kaya, Önceden yollarmz toprakt, asfaltland, çöp konteynerlerimiz yoktu, çöp konteynerlerimiz getirildi. Onun haricinde elektrikler kesiliyordu ara ara onlarda düzeltildi. Bir önceki yllara göre yaplan hizmetler çok çok iyi. Kayyumdan çok memnunuz dedi.

Mahalle sakinlerinden Mehmet Mahsum Pekiz de, Hizmetler güzel, yaplan çalmalar herkes görüyor. Daha önce çok kötüydü, hiç memnun deildik, kayyumdan çok memnunuz. En ufak örnek çöplerimiz dökülmüyordu, aylarca skntsn çektik, imdi çöplerimiz alnyor. Mahalle gençleri olarak tek sorunumuz isizlik, bunun dnda hiçbir skntmz kalmad diye konutu.

Ana Sayfaya Git