Kayyumun teröre karşı rolu nedir?

"Kayyum Atanan Belediyelerin PKK Terörü ile Mücadeledeki Rolü"

Haberler 23.07.2018 - 10:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

SETA raporunda, 2016dan bugüne terörle mücadele kapsamnda kayyum görevlendirmeleri incelendi

Siyaset, Ekonomi ve Toplum Aratrmalar Vakf (SETA), kayyum görevlendirmelerini, Kayyum Atanan Belediyelerin PKK Terörü ile Mücadeledeki Rolü bal altnda ele ald.

Türkiyenin, 2015 yazyla tekrar iddetli bir terör dalgasnn hedefi haline geldii belirtilen raporda, PKKnn bölgedeki DBPli belediyelerin kaynaklarn terör kampanyas için seferber ettii, belediyelerin gerek tek tarafl sözde özerklik ilanlar gerekse finansal ve lojistik imkanlarn PKKya sunduklar ve bu nedenle güvenlik güçlerinin PKK ile silahl mücadeleyi sürdürürken söz konusu DBPli belediyelerin de terörle mücadele kapsamna deerlendirildii ve 2016 Eylül ayndan itibaren bu belediyelere kayyum atand anmsatld.

KAYYUMLARIN ETKS

Kayyum belediyelerin KCK/PKK yaplanmasna kar güvenlik güçlerini destekleyici tedbirler ald anlatlan raporda, görevlendirmeler sonras terörle mücadele bakmndan atlan admlar srayla incelenerek, Sur, Cizre, Yüksekova, Kzltepe gibi terörle mücadele açsndan kritik yerlekelerde saha çalmalar yapldna dair bilgiler paylald.

PKKnn söz konusu belediyeleri kullanarak elde ettii gelirin, lojistik destein, militanlarn ve propaganda imkannn kesilmesinde hangi yöntem ve araçlarn ne ekilde kullanldna da yer verilen raporda, kayyum belediyelerin topluma yönelik politikalar, ekonomik ve sosyal hizmetleri deerlendirildi.

ALTYAPI çALIMALARI

Kayyum belediyelerinin altyap iyiletirme, yatrm çekme, istihdam yaratma gibi faaliyetlerini de deedlendirilen raporda, bölge insannn can ve mal güvenliinden endie duymayaca, PKK tehdidinden ve propagandasndan etkilenmeyecekleri bir düzenin kurulma aamalar incelendi.

Raporda, kayyum belediyelerinin, bölgede bulunan genç nüfusun, PKK propagandasndan etkilenmesini önlemek amacyla rehabilitasyon nitelikli sosyalleme, eitim ve gezi gibi faaliyetleri düzenledii de belirtildi.

Ana Sayfaya Git