Kazalar artınca, polis emniyet kemeri uygulaması yaptı

Muş Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı trafik ekipleri, yolcu otobüs ve minibüslerine yönelik emniyet kemeri uygulaması yaptı. Yolcuları, emniyet kemeri takmaları konusunda tek tek uyaran polisler, ayrıca broşür dağıttı.

Haberler 04.02.2018 - 12:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mu Emniyet Müdürlüüne bal trafik ekipleri, yolcu otobüs ve minibüslerine yönelik emniyet kemeri uygulamas yapt. Yolcular, emniyet kemeri takmalar konusunda tek tek uyaran polisler, ayrca broür datt.

Yurt genelinde ocak aynda yolcu otobüslerinin kart kazalarn artmas üzerine Mu Emniyet Müdürlüü ekipleri harekete geçti. l Emniyeti Bölge Trafik Denetleme ube Müdürlüü ekipleri, uygulama noktalarnda yolcu otobüs ve minibüslerine yönelik emniyet kemeri uygulamas yapt. Otobüs ve minibüsleri tek tek durduran trafik ekipleri, yolculara emniyet kemeri konusunda çeitli uyarlarda bulunduktan sonra bilgilendirici broür datt. Geçen günlerde Mu-Bingöl arasnda meydana gelen trafik kazasn hatratan trafik polisi, unlar söyledi:

KEMER UYGULAMASI

En son bu sene Ocak aynda bir kaza yaand. Solhan ve Mu arasnda meydana gelen kazada 6 vatandamz kaybettik, 29 vatandamz ise ciddi anlamda yaralanmt. Bu kazalarn meydana gelmesinde her ne kadar hava koullar etkili olsa da, yolculuk yapan vatandalarmzn emniyet kemeri takmamalar nedeniyle, 6 can kayb yaadk. Keke yaamasaydk ama oldu bir defa. Sizden ricam; sürücü veya firma yetkililerimiz sizi uyarmazsa bile yolculuunuz esnasnda sevdiklerinize kavumak için, yolculuu tamamlamak için emniyet kemerinizi takmalsnz. Her ne kadar bunun idari yaptrm cezas olsa da bizim amacmz, sizin salkl bir ekilde ulamnz tamamlamanz.

Uygulamann yerinde bir karar olduunu ifade eden yolcu otobüsü sürücüsü Murat Göl, kendilerinin her zaman yolcular emniyet kemeri konusunda uyardklarn söyledi. Göl, Otogar çklarnda, mola bitiminde muavinlerimiz yolcularmz kemer takmalar konusunda uyarrlar. Ama kimileri var kemer takyor, kimileri takmyor. Biz uyaryoruz, elimizden gelen de budur. Ben kendim direksiyonda olduum müddetçe kemerimi mutlak suretle takarm. Can güvenliimiz için, kemeri takmamz gerekiyor dedi.

Ana Sayfaya Git