KCK'nin mali sorumlusu!

PKK/KCK'ya yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan, aralarında KCK'nın "Türkiye mali alan sorumlusu" Murat Yılmaz'ın da bulunduğu 6 sanık hakkında hazırlanan iddianamede, sanıkların sözde "vergi" adı altında şirket ve kişilerden topladıkları parayı PKK'ya aktardıkları bilgisine yer verildi.

Haberler 17.10.2017 - 08:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca tutuklular Murat Ylmaz, Mehmet pek, Mirza Vedat çiftçi, Murat pek, Selahaddin çap ve Mehmet Adil çiftçi hakknda hazrlanan iddianame, 10. Ar Ceza Mahkemesince kabul edildi.

ddianamede, Diyarbakrn Lice ilçesinde güvenlik güçlerince çada ve Yolçat mahallelerindeki dalk ve krsal alanda terör örgütü PKKya yönelik gerçekletirilen operasyonda dokümanlar ele geçirildii bildirildi.

Dokümanlarla ilgili inceleme yapld belirtilen iddianamede, Dokümanlarda üphelilerin terör örgütü adna kii ve irketlerden sözde vergilendirme ad altnda para toplad, örgüt adna irket kurduklar, kurduklar irketler adna belediye ihalelerine girdikleri, örgüt adna para toplayan ve örgüte yardm ve yataklk yapan dier kii ve irketlerin bilgilerinin olduu tespit edilmitir. ifadelerine yer verildi.

ddianamede tutuklu sanklardan Ylmazn, PKK/KCK terör örgütü adna kii ve irketlerden para toplayarak örgüte finans temin ettii aktarld.

Ylmazn terör örgütünün sözde HPG mali komitesinde faaliyet yürüttüü ifade edilen iddianamede, unlar kaydedildi:

PKK/KCK terör örgütü ve oluumlar ile irtibat halinde olan Ylmaza örgüt mensuplar tarafndan hukuki anlamazlklarla ilgili sorunlarn çözümü için görev verilmitir. PKK/KCK terör örgütünün sözde gücünü kullanarak, belediyelerde ruhsat gibi sorunlar çözmeye çalmtr. Terör örgütü adna i takipçilii yapan, çevresine görevli olduunu söyleyerek faaliyet yürüten üpheli, suçun cezai müeyyidesinin ar olduunu bildiinden ksa ve öz beyanlarla inkar yolunu seçmitir. Lice krsalnda ele geçirilen dokümanlarda örgütün raporunda Ylmazn maliyeye bakt tespit edilmitir. Fotoraf tehis tutananda örgütün mali alanna bakan kii olduu tehis edilmitir. Baka bir soruturmada yer alan bir kii de Ylmazn HPG maliyesi adna çaltn beyan etmitir.

- PKK adna 2 dükkan ve 100 bin lira para alm

ddianamede, terör örgütü üyelerine rapor niteliinde yazlan belgede sanklardan Mehmet pekin, Keresteciler Sanayi Sitesi yapmnda örgüt adna 2 dükkan istedii ve 100 bin lira para aldnn kayt edildii belirtildi.

Sann örgüt adna i takipçilii yaparak para toplad aktarlan iddianamede, öyle denildi:

üpheli bu eylemi PKK/KCK terör örgütünün hiyerarik yaps içerisinde hareket ederek örgütün amac dorultusunda gerçekletirmitir. Dosyada mevcut, örgüte hitaben yazlm sözde özeletiri mahiyetindeki yazl dökümanlardan, para toplama eyleminin PKK/KCK terör örgütünün bilgisi dahilinde gerçekletirildii anlalmtr.

- PKK adna irket kurmular

ddianamede dosyann dier sanklarndan Murat pekin terör örgütü PKKnn yerel maliyesinde görevli olduu, örgüt adna irket kurduu ve i takipçilii yapt, örgüte gelir olarak görülen ve deeri 20 milyon olarak yazlan merkez Yeniehir ilçesi Üçkuyular semtindeki arazinin imarn açtrd kaydedildi.

Murat pekin, kurduu irketler ile belediyelerden örgüt adna ihaleler ald, bu ihalelerden örgüte para aktard kaydedilen iddianamede, sann terör örgütüne en fazla finans destei salayan kiilerden olduunun anlald, pekin bu eylemi terör örgütünün hiyerarik yaps içerisinde, örgütün amac dorultusunda gerçekletirdii bildirildi.

Etkisiz hale getirilen teröristlerin üzerinden çkan dokümanlarda sanklardan Mirza Vedat çiftçinin Sur lçe Ziraat Odas Bakanlna örgütün desteklemesine ramen seçilemedii bilgisinin yer ald belirtilen iddianamede, üpheli, örgütün desteiyle 2017deki seçimlerde ise bakanla seçilmitir. Terör örgütüne para vermek maksadyla mali birimlerle irtibata geçerek krsalda görümeler yapt ve her ay örgüte 150-200 bin lira verebilecei tespit edilmitir. denildi.

- Arazi anlamazln çözmesi için görevlendirilmi

ddianamede, sank Selahaddin çapn PKK/KCK terör örgütü ve oluumlar ile irtibat halinde olduu, arazi ve hukuki anlamazlklarla ilgili sorunlarn çözümü için kendisine görev verildii kaydedildi.

çapn, 12 sayfalk örgütsel dokümanda üçüncü kiilerle araclk yaparak terör örgütü PKK adna para istedii belirtilen iddianamede, arazi anlamazlnn çözümü için Kandile giderek terör örgütü yöneticileriyle görütüü bilgisi yer ald.

ddianamede, sanklardan Mehmet Adil çiftçinin Hebun kod ismini kullanarak, PKK/KCK terör örgütünün sözde mali komitesinde faaliyet yürüttüü ve örgüt mensuplarnca hukuki anlamazlklarla ilgili sorunlarn çözümü için kendisine görev verildii ifade edildi.

Teröristlerin birbirleriyle görümelerinde telefon kullanmadklarnn tespit edildii kaydedilen iddianamede, kullandklar takdirde ifreli-kodlama yöntemini kullandklar, iletiimlerini çou zaman deifre olmamak için yüz yüze, kurye ile iletilen küçük notlar ve mektuplarla yaptklar bilgisine yer verildi.

- stenilen ceza

ddianamede, tutuklu sanklardan KCKnn Türkiye mali alan sorumlusu Murat Ylmaz hakknda silahl terör örgütünü kurma ve yönetmek suçundan 15 yldan 22,5 yla kadar hapis, Mehmet pek, Mirza Vedat çiftçi, Murat pek, Selahaddin çap ve Mehmet Adil çiftçi hakknda ise silahl terör örgütüne üye olmak suçundan 7,5 yldan 15 yla kadar hapis cezas isteniyor.

Ana Sayfaya Git