Keçi burcunda yöresel lezzet

Diyarbakırlı kadınlar unutulan yöresel lezzetleriyle geçim kaynağı sağlayacak

Haberler 30.12.2021 - 09:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Keçi Burcunda kentin yöresel yemeklerini yerli ve yabanc turistlerin beenisine sunmak amacyla kadnlara yönelik bayatlan gastronomi eitiminde sertifikalar verildi.

Belediye, Kültür ve Turizm Müdürlüü ile GAP Bölge Kalknma daresi Bakanl ibirliiyle yürütülen Keçi Burcunun levlendirilmesi Projesi kapsamnda kadn istihdamna destek salanmas çalmalar devam ediyor. Büyükehir Belediyesinin, çevre düzenleme çalmalarn tamamlayp kentin yeni kültür-sanat alanna dönütürdüü Keçi Burcunda, kadnlarn ürettikleri yöresel yemekleri yerli ve yabanc turistlerin beenisine sunmas amacyla hayata geçirilen projede eitim süreci tamamland.

YÖRESEL LEZZETLER

Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen sertifika töreninde tescilli Diyarbakr yemekleri eitimini tamamlayan 100 kadn sertifikasn ald. Bamsz jüri tarafndan yaplan yarmada dereceye giren 4 katlmcya ise seyyar sat stand verildi.

DYARBAKIR TANITILACAK

Eitmen Ayla Aslan Polat, projenin kentin unutulan lezzetlerini gün yüzüne çkaracan söyledi. Projeyle kadnlarn ailelerine ekonomik anlamda destek sunacan belirten Polat, Eitimimizin amac, Diyarbakrmzn güzel lezzetlerini hem turizme kazandrmak hem de bu arkadalara öretip daha sonra bu projenin sonunda vereceimiz 4 tane stant arabalaryla arkadalar eitimde görmü olduklar yemeklerin satn Diyarbakrn turistik noktalarnda bunu gerçekletirmek. Diyarbakrn güzel lezzetlerini herkese hem tantm hem de tattrm olacaz diye konutu.

GEçMTEN GELEN YEMEKLERMZ GÜN YÜZÜNE çIKARIYORUZ

Yemek yarmasnda birinci olan Zeliha Baran, yemee ve tarihe olan merak nedeniyle eitime katldn ifade etti. irin çiçek ise kurs sayesinde meslek örendiklerini ve kendilerini gelitirdiklerini söyledi. çiçek, Hem sosyal açdan hem de maddi manevi açdan kurs bize katk yapt. çoluk çocuumuza maddi katk salamak için sat yapacaz. nallah emeklerimizin karln da alacaz ifadelerini kulland.

DYARBAKIRIN HKAYES

Dicle Üniversitesi Gda Mühendislii bölümü örencisi Yazgül Atsz ise küçük yalardan itibaren yemee merak olduunu kaydetti. Atsz, Daha önce amatör olarak yapyordum. uan profesyonel olarak biliyorum. Daha farkl yemekleri Diyarbakrn hikayesini hiç bilmediim yeni yemekleri örendim. Yeni lezzetler örenmek houma gidiyor. nsanlar, Fast Food yiyecekler yerine daha salkl yöresel yemeklerden yesinler tavsiyesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git