Kedilere lüks ev!

DİYARBAKIR Büyükşehir Belediyesi ile merkez Yenişehir Belediyesi'nin ortak projesi kapsamında, sokak hayvanları konusundaki hassasiyeti kalıcı hizmete dönüştürmek amacıyla Kedi Evi projesi hayata geçirildi. Proje kapsamında yapımı tamamlanan 20 kedi evi, hizmete açıldı.

Haberler 02.03.2018 - 09:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi, sokak hayvanlarn korumak için balatt kalc çalmalar sürdürüyor. Büyükehir Belediyesi bu kapsamda merkez Yeniehir lçe Belediyesi ile birlikte Kedi Evi projesi hazrlad. 10u Yeniehir ilçesindeki parklar olmak üzere, Dicle Üniversitesi ve Sur ilçesindeki farkl noktalara konulmak üzere 20 kedi evi ina edildi. Proje kapsamnda ayrca kular için de 50 ku evi ina edilecek.

KEDLERE LÜKS EV

Kedi evlerinin ilki, Yeniehir Belediyesi hizmet binasnn arkasndaki parkta açld. Sokak köpeklerinin saldrlarna kar etraf çitlerle kapatlan kedi evlerinde bulunan kediler için görevliler tarafndan mama brakld. çalmalar ilgiyle izleyen hayvanseverler ise kedi evlerini inceleyip, içindeki kedileri sevdi. Açlta, hayvanseverler tarafndan hayvan sevgisine dikkat çekmek amacyla hazrlanan broürler datld.

Proje kapsamnda Yeniehir Belediyesi evlerin yapmn üstlenirken, Diyarbakr Büyükehir Belediyesi ise hayvanlarn beslenme, bakm ve temizliklerini yapacak.

çocuklara, hayvanlarla birlikte yaama alkanl ile hayvan ve doa sevgisinin kazandrlmasnn amaçland projede, insanlar kadar hayvanlarn da yaam hakkna sahip olduu kabul görmesi hedefleniyor.

Ana Sayfaya Git