Kedilere özel ev!

DİYARBAKIR'da faaliyet gösteren Tigris Bisiklet ve Özel Sporcular Kulübü üyeleri, havaların soğumaya başladığı bugünlerde, sokakta kalan kediler için kendi imkanlarıyla yaptırdıkları ve boyadıkları ısı yalıtımlı kedi evlerini kentin çeşitli noktalarına bıraktı.

Haberler 19.12.2017 - 09:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tigris Bisiklet ve Özel Sporcular Kulübü üyeleri, souklarn artmas nedeniyle sokak hayvanlarna yönelik farkndalk oluturmak ve dikkat çekmek amacyla kendi imkanlaryla kedi evleri yaparak bir ilke imza att. Aralarnda doktor, mühendis, avukat, öretmen ve örencilerin de bulunduu üyeler, s yaltml kedi evlerini, ilerinden artan zamanlarda evlerinde boyayarak yaklak 1 aylk zaman içerisinde hazrlad. imdiye kadar 30 adet s yaltml kedi evini boyayarak üzerlerine mizahi ve dikkat çekici sözler yazan üyeler, hazrladklar kedi evlerini kentin deiik noktalarna brakt.

SOKAK KEDLER

Tigris Bisiklet ve özel sporcular Kulübü Bakan Ali Aaolu, kulüplerinde çeitli meslek gruplarndan üyelerinin olduunu belirterek, 2014 ylndan bu yana özellikle sosyal ve kültürel alanda faaliyet yürüttüklerini söyledi. Souklarn artmasyla birlikte sokak kedilerinin yemek bulamadn ve barnma yerlerinin olmadn belirten Aliolu, öyle konutu:

ISI YALITIMLI EV

Kedilerin souktan zarar görmesini engellemek amacyla s yaltm sistemiyle dizayn edilmi ve kendi imkanlarmzla oluturmu olduumuz kedi evleriyle en azndan ulaabildiimiz kadar sokak hayvanlarnn zarar görmemesini salayacaz. Yaklak bir aydr arkadalarmzn müthi bir özverisi var. Özverileri sayesinde biz bu çalmay bu noktaya getirdik. Ancak sadece bizim çaba ve gayretlerimiz yetmiyor. Halkn da bu kedi evlerini braktmz noktalarda bakmlarna destek olmas gerekiyor. Ve mama ihtiyac konusunda destek istiyoruz. Ayrca biz bu evleri braktktan sonrada evlerin korunmas noktasnda takipçisi olup ara ara takip ederek mama destei konusunda halkn desteini istiyoruz. Biz bu noktaya getirdik bundan sonrasn da halkmz sürdürecektir. Umarz sokak hayvanlarmz da yaam alanlar olan bu evlerde daha güzel yaam olur. u an imkanlar dahilinde 30 adet yerletirdik. Destekler geldikçe biz bunlar kentin bütün cadde ve sokaklarna yaymay planlyoruz. Biz buna öncülük ettik ama STKlar veya bireysel çalmalarla sokaklara braklarak bu bilincin artrlmasn istiyoruz.

Ana Sayfaya Git