Kedilere yuva!

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde atıl durumdaki otomobil lastikleri, sokaklara yerleştirilmek üzere "kedi evine" dönüştürüldü.

Haberler 31.12.2019 - 09:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siverek Belediyesi çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüünce, kullanlmayan otomobil lastiklerinin geri dönüüme kazandrlmas amacyla çalma balatld.

Boyanan lastikler, hayvanlarn souktan korunmalar için ilçenin belirli noktalarna yerletirildi.

Arlkl olarak ilçedeki parklara konulan kedi evlerinin belediye personelince düzenli olarak temizlendii ve kedilere mama brakld belirtildi.

KEDLERE YUVA OLDU

Siverek Belediyesi çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Hilmi Bilgiseven, yapt açklamada, souk k günlerinde kedileri scak bir yuvaya kavuturmak amacyla çalma yürüttüklerini ifade etti.

Bilgiseven, sokak hayvanlar için duyarllkla hareket ettiklerini belirterek, unlar kaydetti:

Sokaklarda yaayan can dostlarmzn üümemesi ve yiyecek bulabilmeleri adna bir proje gelitirmeyi düündük. Darda kullanlmayan ve atl durumda bulunan lastikleri hem geri dönüüme kazandrmak adna hem de can dostlarmz olan kediler için yeni bir yuva bulmalar adna kedi evleri yaptk. Ek bir masraf olmad gibi ilemler personelimiz tarafndan yapld. u anda 15 adet yaptk ama ilerleyen günlerde sayy arttrmay düünüyoruz. ehrimizin tüm noktalarna brakmay hedefliyoruz.

Ana Sayfaya Git