Kehribar borsası!

DİYARBAKIR'da kurulan 'Kehribar Borsası' tespih üreticileri ile meraklılarını buluşturuyor. Kehribar tespihler tezgahlarda, 400 ile 7 bin lira arasında değişen fiyatlarla alıcı buluyor.

Haberler 02.07.2019 - 11:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sur ilçesindeki tarihi Ulu Camiinin karsnda bulunan bir kraathanede her cumartesi günü Kehribar Borsas kuruluyor. Türkiye genelindeki kehribar tespih üreticileri ve merakllar, sabah 06.00da bir araya gelerek, birbirinden fark tespihlerini sergiliyor. Borsa günü ortalama 2 bin tespihin satld tezgahlarda tespihler, 400 ile 7 bin lira arasnda deien fiyatlarla alc buluyor. Diyarbakrl kehribar tespih merakls Mehmet Batur, kendisi için tespihin bir tutku olduunu ifade ederek, Buraya gelip tespihlere bakarak ve tespih çekerek, tespih sevdamz gideriyoruz. Burada Türkiyenin belli illerinden gelen esnaf, tezgahn açarak toptan tespih sat yapar. Cumartesi Diyarbakrda kurulan bu tezgah, dier günler ise Mardin, Malatya ve çevre illerde kuruluyor dedi.

KEHRBARIN FAYDASI çOK

Elazdan gelip Diyarbakrdaki Kehribar Borsasna katldn anlatan Ömer Canpolat, kehribar tespihinin yansra kolye sat da yaptn söyledi. Canpolat, Elazdan geliyoruz. Arlkl olarak damla kehribarn yannda bileklik, kolye de satyoruz. Damla kehribarn vücutta taklan yere göre faydalar vardr. Tespih olarak çekerseniz, sinire strese iyi gelir. Kolyesini özellikle guatr astm ve bronit hastalarna veriyoruz. Sol bilee takldnda kalp krizi riskini azaltyor. Kehribarn bir çok faydas var diye konutu.

Borsaya Adanadan katlan Nedim Klçdoan, Diyarbakrda tespihlere youn ilgi olduunu belirterek, unlar söyledi:

Adanadan geldik. Her hafta gelemezsek bile ayda bir kez mutlaka geliriz. Diyarbakrda tespihe ilginin youn olduunu gördük.

Diyarbakrl tespih ustas eymus Akgül ise kehribarn strese iyi geldiini ifade ederek, kehribarn en çok Rusya ve Ukraynada bulunduunu aktard.

Ana Sayfaya Git