Kelaynaklar üremesi arttı

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin "Geçen yıl bir rekor kırdık ve 68 yavru üretildi. Bu yıl o rekoru ikiye katlayacağız. Nisan ayında yapılan gözlemlere göre kuşlarımız doğada 116 yavru dünyaya getirdi" dedi.

Haberler 08.06.2021 - 00:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tarm ve Orman Bakan Yardmcs Fatih Metin, anlurfann Birecik ilçesindeki üretim istasyonunda koruma altnda olan ve doaya braklan kelaynaklarn 116 yavru dünyaya getirdiini, bunun rekor seviyede olduunu bildirdi.

Metin, çeitli temaslarda bulunmak üzere geldii anlurfada, bölgede bereketin sembolü olarak nitelendirilen kelaynaklarn 44 yldr Birecikte Bakanla bal Kelaynak Üreme stasyonunda koruma altnda tutulduunu hatrlatt.

KORUMA ALTINDAK KELAYNAKLAR

Koruma altndaki kelaynak saysnn her geçen yl arttn vurgulayan Metin, istasyondaki kelaynak saysnn 278 olduunu, kelaynaklarn ubat aynda üremeleri için doaya brakldn söyledi.

Metin, istasyonda geçen yl popülasyonu artan kelaynaklara yeni yaam alanlar oluturulduunu dile getirdi.

Kelaynaklarn neslini korumak için yllardr büyük özen ve gayret gösterdiklerini belirten Metin, öyle konutu:

ÜRETM TESSMZDE SAYI ARTIYOR

Birecik Kelaynak Üretme Tesisimizde u anda 278 kelaynamz barndryoruz. Geçen yl bir rekor krdk ve 68 yavru üretildi. Bu yl o rekoru ikiye katlayacaz. Nisan aynda yaplan gözlemlere göre kularmz doada 116 yavru dünyaya getirdi. Geçen yl gibi bu yl da rekor yavru says bekliyoruz. Kularmz haziran sonuyla kafeslere alacaz. nallah planladmz sayya ularz. Kularmz buradaki bu özel karstik yapy seviyor, biz de istasyonumuzdaki karstik yaplarn bulunduu alan genilettik. Yeni artan yavrularmz için de saha böylelikle büyütüldü. Gelecek dönemde daha da geni alanlar salamaya çalacaz.

Metin, anlurfada koruma altndaki ceylan saysnda da art yaandn belirterek, 500ün üzerinde sahada baktmz, koruduumuz ceylanmz var. Bu sayy daha da artracaz inallah. dedi.

Tarm ve Orman Bakan Yardmcs Fatih Metin, yakn zamanda rnakta Cudi dalarna 50 ceylan braktklarn anmsatarak, nallah 50 tane daha hayvanmz oraya brakacaz. Halk da memnun, oradaki bölge halk da koruyor. Türkiyede bulunan bu biyoçeitlilii hep birlikte koruyarak gelecek nesillere aktaracaz. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git