Kelebek çocuklar!

Halk arasında "Kelebek hastalığı" diye bilinen genetik cilt rahatsızlığı "Epidermolysis bullosa" ile mücadele eden Diyarbakır'daki çocuklar, tedavilerini sağlayan doktorlarına plaket verdi.

Haberler 29.03.2017 - 09:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Halk arasnda Kelebek hastal diye tannan genetik cilt rahatszl Epidermolysis bullosa ile mücadele eden ve Dicle Üniversitesindeki (DÜ) tedavilerinin ardndan salklarna kavuan Diyarbakrdaki çocuklar, doktorlarna plaket verip, el öptüler.

Kelebeklerin Rüyas Yardmlama ve Dayanma Dernei tarafndan DÜ Hastanesi Bahekimliinde organize edilen etkinlikte, çocuklar, ameliyat sonras açlan elleriyle tedavilerini gerçekletiren doktorlarna plaket vermenin mutluluunu yaad.

Dernek bakan enay çalr, rahatszlklar nedeniyle hayattan tamamen kopan çocuklarn, DÜ Plastik Cerrahi Servisinde tedavi edildiini belirtti.

çalr, Ellerini hiç kullanamayan çocuklarmz bugün kak tutabiliyor. Bu vesileyle bugün doktorlarmzla bir araya gelen çocuklarmzn açlan elleriyle hocalara plaket takdim etmesini istedik. diye konutu.

DÜ Hastaneleri Bahekimi Prof. Dr. Gökhan Krba, kelebek hastalarnn doktorlarn ve personelin desteiyle tedavilerinin yapldn dile getirerek, bu kapsamda zmit ve stanbuldan dahi tedavi olmak için gelen hastalar olduunu bildirdi.

- Aslnda biz onlara teekkür etmek istiyoruz

Doktorlar olarak hastalara teekkür etmek istediklerini dile getiren Krba, öyle konutu:

Bu öyle bir hastalk ki hastay tedavi ediyor, hastayla bir bakma akraba oluyorsunuz. Duygusal ba kuruyorsunuz. nsann hayatna dokunuyorsunuz, bir insann hayatn deitirmi oluyorsunuz. Hastalarmzn tedavisine katkda bulunan, büyük bir özveriyle çalan hocalarmza teekkür ediyorum. Bu hastalkla sk karlalmyor ancak Türkiye nüfusuna oranla hasta says fazla. Hastaln takibi ve tedavisi doktorlar açsndan meakkatli ve risk tayor. Bu riskleri üstlenen merkezler bu hastalarla ilgileniyor. Türkiyede 3-4 merkez var. Hastanemiz bu hastalarmza sürekli açk. Hekimlerimiz büyük bir sevgiyle hastalarmzn tedavilerini yapyor.

DÜ Plastik Cerrahi Anabilim Dal Bakan Doç. Dr. Cafer Tayyar Selçuk da bu hastaln cildi etkilediine iaret etti.

Hastalarn en sk yaknd durumun ellerini kullanamamalar olduunu vurgulayan Selçuk, tedavinin zorlu bir ameliyat sürecini gerektirdiini aktard.

Selçuk, üniversitede bu konuda baarl ameliyatlar yapldna dikkati çekerek, son bir ylda ameliyat yaplan 13 hastann bu etkinlie katldn kaydetti.

Hastalardan plaket almaktan duyduu memnuniyeti dile getiren Selçuk, Hastalarmzn ellerini kullanabildiklerini görmek bizi daha çok mutlu etti. Yaptmz tedavinin sonucunu görmek mesleimizin kvancn artrmakta. dedi.

Ana Sayfaya Git