Kemençeli, halaylı piknik

MARDİN'in Midyat ile Nusaybin ilçeleri arasında bulunan Bagok Dağı eteğindeki Beyazsu mesire alanına gelen gençler, piknik yaparak, kemençe eşliğinde halay çekti.

Haberler 13.08.2017 - 11:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bir dönem terör ve iddet olaylarnn sk görüldüü Midyat ve Nusaybin ilçeleri arasndaki Bagok Da bölgesi, son dönemlerde piknikçilerin urak yeri oldu. Özellikle izinlerini geçirmek üzere çaltklar Avrupa ülkelerinden gelenlerin youn ilgisini çeken Bagok Da eteklerinde bulunan Beyazsu mesire alan, haftann 7 günü Midyatllar ve gurbetçilerin yan sra Diyarbakr, Gaziantep, anlurfa, Batman, Siirt ve rnaktan gelenlerle dolup tayor. Beyazsuya ailesi, arkadalar, dost ve akrabasyla birlikte gelen piknikçilerden kimisi Rbab olarak bilenen yöresel çalg aleti kemençe eliinde halay çekerken, kimisi serin sularda kulaç atyor, kimisi de suyun kenarnda kurulan tahtlara uzanarak esiz güzellikteki yemyeil doann keyfini çkaryor.

HALAYLI KEMENçEL PKNK

Beyazsu mesire alannda bir dinleme tesisinin yetkilisi ehmus Akyüz, müterilerinin keyifli bir zaman geçirmeleri için kemençe eliinde bir hizmet sunduklarn söyledi. Akyüz, öyle dedi:

Buraya gelenler çok mutlu oluyor. Buraya gelenler sadece yemek için deil, elenmeye, güzellii yaamaya ve kemençe için geliyor. Bundan daha güzel bir sevinç olamaz dedi.

Mesire alannda kemençe çalan Koçer Bakr ise, Suyun ve kemençenin sesi birbirine kartnda çok güzel oluyor. Beyazsu ve kemençe birbirinin orijinalidir, birbirini tamamlyor. Buraya gelenler keyifli bir zaman geçiriyor. Buray görmeyenler gelsin görsün diye konutu.

Ana Sayfaya Git