Kendi İmkanlarıyla Onardılar

Silvan-Diyarbakır Karayolu üzerinde bulunan Kasımlı köyü mescidi, bakımsızlık ve ilgisizlik nedeniyle neredeyse metruk bir yapı halini almışken, gençlerin çalışmasıyla tekrar kullanışlı hale getirildi.

Haberler 06.10.2017 - 10:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HÜDA PAR Silvan Gençlik Kollar, Diyarbakr Karayolu üzerinde bulunan Kasml köyü mescidinin bakm, onarm ve çevre düzenlemesini yapt. Daha kullanl hale getirilen mescitte her gün yüzlerce kii ibadet edip dinleniyor.

HÜDA PAR Silvan Gençlik Kollar Bakan Selman Biçen, beraberindeki partili gençler ile birlikte, kullanlamaz halde olan mescidin bakm ve onarmn kendi imknlaryla yaptklarn söyledi.

MESCD ONARDILAR

Biçen, Birçok insann urak yeri olan Kasml köyü mescidinin bakmsz hali bizi derinde etkiledi. Gençlik kollarmzla birlikte buraya geldik. Yaptmz incelemeler sonucu eksikleri tespit ettik. çevre düzenlemesi, bakm ve onarm için mescidin iç ve d boyasn yaptk. Hallarn temizlemek amacyla hal ykama fabrikasna götürüp ykattrdk. En az bir traktör römorku kadar çöp toplayp temizledik. çok ükür u an kullanlabilir hale getirdik. dedi.

Yetkililere de çarda bulunan Biçen, Bizler gücümüz nispetinde bunlar yaptk. Tabii ki bunlar yeterli deildir. çünkü burada eksik çok. Yetkililerin gelip bizzat görmeleri lazm. Var olan eksikliklerin tamamlamasn istiyoruz. badet temiz ve huzurlu bir ortamda yaplr. diye konutu.

Yaplan çalma ksmen de olsa mescidi kullanlabilir hale getirse de abdesthanenin kullanlamaz durumda olduu görüldü. (LKHA)

Ana Sayfaya Git