Kendi çocuğuna keman bizim çocuğumuza silah!

Baba Bingöl, "'Kürtleri savunuyoruz' diyerek, Kürt çocuklarını öldürüyorlar. Kendi çocuklarının eline keman, bizim çocuklarımızın eline silah veriyorlar" dedi.

Haberler 16.10.2019 - 10:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKK tarafndan kaçrlan çocuklarnn bulunmasn isteyen aileler, HDP Diyarbakr l Bakanl önündeki oturma eylemini, 44üncü günde de sürdürdü. Arnn Talçay ilçesine bal Kumluca köyünde yaayan Yasin Kayann, 2015 ylnda daa kaçrlan kz çidem Kaya (21) için gelmesiyle oturma eylemi yapan aile says 55e çkt. Gözyalar içinde kzna teslim olmas için çarda bulunan baba Kaya fenalat.

Ar Talçay ilçesine ba Kumluca köyünde yaayan Yasin Kayann, Ar Anadolu Lisesi 2nci snf örencisiyken daa kaçrlan kz çidem Kaya için eyleme katlmasyla, il binas önünde oturan aile says 55 oldu.

KIZINA SESLENRKEN FENALATI

Kznn kayp olduunu kendisine pansiyonun müdürünün bildirdiini, polise bavuru yapt srada ise çidemin terör örgütü PKK tarafndan daa kaçrldn örendiini anlatan baba, Kald pansiyonun müdürü telefon açp, kzmn iki gündür gelmediini söyledi. Böylelikle kaybolduunu örendim. Okula gittim, yoktu. Emniyete gidip, bildirdim. Bana, kzn daa kaçrlm denildi. çocuumu götüren kii yakaland, u an cezaevinde. çocuum HDP tarafndan götürülmü. Hep HDP yapyor, ben çocuumu okula gönderdim onlar kaçrd. Benim evimi yktlar, mahvoldum. Benim çocuumu geri göndersinler. Benim ailem tertemiz bir ailedir, benim kzm masumdu. Ben okula gönderdim, onlar daa kaçrd. Nasl kaçrdnz vicdanszlar? Kzm beni duyuyorsan kaç gel, devlet sana bir ey yapmaz. Ailen mahvoldu, PKK içinden kaç gel, gel devlete sn, sen masumsun, sen 17 yandasn gel, kapm sana açk gel dedi.

Acl baba, gözayalar içinde kzna seslenirken fenalat. Yasin Kayaya, HDP il binas yannda hazr bulunan salk görevlileri müdahale etti. Ambulansa alnarak sakinletirilen Kayann durumunun iyi olduu belirtildi.

stanbul Arnavutköyde yaayan evket-Fatma Bingöl çiftinin o tarihte 14 yanda olan, lise birinci snf örencisi oullar Tuncay, 2014 ylnda, Bana i buldular, ie gidiyorum diyerek, evden çkt. Ancak terör örgütü PKK tarafndan kaçrld. Baba evket Bingöl, olunun peinden Diyarbakrn Lice ilçesi krsalna gitti. Tüm çabalarna ramen olunu bulamayan baba Bingöl, 13 Eylül günü HDP il binas önündeki oturma eylemine katld.

OLUMUN SURYEDE OLDUUNU HDPLLERDEN ÖRENDM

Olunun HDP Arnavutköy ilçe tekilat tarafndan kaçrlp, Diyarbakr l Bakanlna getirildiini söyleyen baba Bingöl, Olum, Diyarbakra getirildikten sonra Kandile götürüldü. Onu aramak için çok uratm. Licedeki kamplara gittim. Bana olumun olmadn söylediler. stanbula döndüümde ise Arnavutköy ilçe tekilatndakiler, olumun Suriyenin Kobani kentinde olduunu söylediler. ki yl sonra bir gece telefon geldi. Kendini doktor diye tantan biri, olumla birlikte Irakn engal bölgesinde olduunu söyledi dedi.

SAVAI STEMYORSANIZ BU çOCUKLARI NEDEN KAçIRDINIZ

Olunun kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan baba Bingöl, unlar söyledi:

Ölü mü, sa m bilmiyoruz. HDPliler sava olmasn istemediklerini söylüyorlar. Sava istemiyorsanz bu çocuklar neden kaçrdnz? Türk askerini öldürmek için kaçrdnz. Demek ki siz Türkiyeyi kartrmak istiyorsunuz. Kürt-Türk davas diyor. Bizim böyle bir sorunumuz yok. Hepimiz bu bayran altnda yayoruz. Madem ki Kürt-Türk davas diyorsun, o zaman gel yanmda otur, hakkm ara. Kürtleri savunuyoruz diyerek, Kürt çocuklarn öldürüyorlar. Kendi çocuklarnn eline keman, bizim çocuklarmzn eline de silah veriyor. Biz bugün sadece kendi çocuklarmz için deil, 81 milyon insan için buradayz. Her zaman devletimizin yanndayz.

BARI PINARI HAREKATINA KATILMAK STYORUM

Bingöl, Bar Pnar Harekatna destek verdiini de kaydederek, operasyona katlmak istediini söyledi. Olu Tuncaya teslim olmas için çarda bulunan baba, Olumun devlete teslim olmasn istiyorum. Her zaman onun yannda olacam. Türk devleti merhametli bir devlettir. Bar Pnar Harekatn her zaman destekliyorum. Ben de harekata katlmaya hazrm, canm seve seve feda ederim. çünkü 81 milyon insan için buradaym. Bugün benim olumu götürdüler, yarn bakasnn olunu götürüler. Analar, babalar artk alamasn. 40 yldr çocuklar topraa gömüyorlar. Artk gömecek toprak kalmad diye konutu.

ANNELERE DESTEK VERENLER

Van ve Adyamandan gelen sivil toplum kuruluu temsilcileri, çocuklar için oturma eylemi yapan anneleri ziyaret ederek, desteklerini iletti.

Vann Erci ilçesinden sivil toplum kuruluu temsilcileriyle ziyarette bulunan Erci Memur-Sen ubesi Bakan Yüksel Zorlu, annelerin aclarna bir nebze de olsa ortak olmak, aclarn dindirmek ve onurlu bu oturularna destek vermek amacyla geldiklerini söyledi.

Hacire annenin balatt bu eylemin ülke ve yarnlar için çok deerli, umut verici ve onurlu olduunu dile getiren Zorlu, unlar kaydetti:

Yllardr bizi bize krdranlarn kölesi olmamak adna onlarn artk bir neferi, bir piyonu haline dönümemek için bu eyleme inanyoruz. Bu ülkenin yarnlar için önemli olacana inanyoruz. Baka evlatlarn kaybedilmemesi, ayn aclarn yaanmamas, baka annelerin ocaklarna ate dümemesi adna önemlidir. Yaadmz bu olaylar inallah son bulacaktr. Ülke ve ümmet olarak bu aclar hak etmiyoruz. nanyoruz ki bu durular bize bir ufuk olacaktr.

NSAN HAYAT DERNE ÜYELER

Adyaman nsani Hayat Dernei üyesi bir grup kadn da anneleri ziyaret etti.

Kadnlardan Gülümser Birim, ülkenin birlik ve bütünlüü için gönüllü annelerle geldiklerini, bir kadn ve anne olarak çocuklar daa kaçrlm annelerin aclarn yüreklerinde paylatklarn dile getirdi.

Birim, çocuklarmzn annelerine teslim edilmesini istiyoruz. Ayrca Cumhurbakanmzn balatm olduu Bar Pnar Harekatnda devletimizi, ordumuzu destekliyoruz. anl ordumuzun muzaffer olmas için tüm kalbimizle dua ediyoruz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git