Kendini kimsesizlere adadı!

Yetiştirme yurdunda büyüyen Siirtli genç kendini kimsesiz çocuklara adadı

Haberler 04.03.2021 - 09:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siirtte anne ve babasz büyüyen 29 yandaki Kadir Özdemir, kendi imkanlaryla temin ettikleri ve hayrseverlerin gönderdii yardm malzemelerini kendisi gibi öksüz ve yetim çocuklara ulatryor.

Dünyaya gelmeden babas ölen, doduu gün de annesini kaybederek devlet korumasna alnan Özdemir, kendini kimsesiz çocuklara adad.

Yetitirme yurdunda büyüyen, fotorafçlk ve organizatörlük yaparak geçimini salayan Özdemir, 6 yldr kazancnn büyük ksmn yetim ve ihtiyaç sahibi çocuklar için harcyor.

Sosyal medya üzerinden çocuklar üümesin sloganyla kampanya balatan Özdemir, hayrseverlerin destei ve kendi imkanlaryla temin ettii ayakkab, elbise ve krtasiye malzemelerini ziyaret ettii köylerde ihtiyaç sahibi çocuklar ile öksüz ve yetim çocuklara datyor.

Özdemir, anne ya da babas olmayan çocuklarn ailelerine de çeitli yardmlar ulatryor. Bu ailelerin evlerini boyayp, ihtiyaçlarn karlayarak gönüllerine dokunan Özdemir, geldii Bitliste merkez bal köylerdeki 100 çocua ayakkab yardmnda bulundu.

10 BNDEN FAZLA çOCUA AYAKKABI DAITTIM

Özdemir, küçüklüünden bu yana yaad zorluklara ramen hayata tutunduunu, imdi de hayallerinin peinden kotuunu söyledi.

Köyleri dolaarak çocuklar mutlu etmeye, ihtiyaçlarn karlamaya çaltn anlatan Özdemir, öyle konutu:

Siirtin tüm köylerini gezdim. Son zamanlarda çevre illere bal köylere de gidiyorum. Küçükken yokluu yaadm. Bu nedenle çocuklar ayakkabsz brakmayacam diyerek yola çktm. 10 binden fazla çocua ayakkab dattm. Bundan sonra da elimden geldiince çocuklar mutlu etmeye çalacam. Sosyal medyada kampanyalar düzenliyorum. Hayrsever insanlar bana ulayor. Para kabul etmediim için ayakkab gönderiyorlar. Ben de bu ayakkablar köy köy dolap çocuklara hediye ediyorum. Tandklarm ya da köy muhtar araclyla çocuklar buluyorum. Onlarn yüzündeki sevinci görmek beni dünyann en mutlu insan yapyor.

Ayakkabnn yannda giysi, krtasiye malzemesi de dattn, çocuklar kuaföre, ehir merkezine gezmeye götürdüünü belirten Özdemir, yetimlerin yaad evlerin bakmn da yaparak ihtiyaçlarn karladn aktard.

HAYIR DUALARINI ALIP AYRILIYORUM

çalmalarna destek veren hayrseverlere teekkür eden Özdemir, Evlerin çocuk odasna çok önem veriyorum. Teslim ettikten sonra hayr dualarn alp ayrlyorum. 100e yakn evin tadilat ilerini yapp içini döedim. Bunlar yaparken bir çok an biriktirdik. Hiç unutmadm bir ey vard. Köyün birinde bir kz çocuu ayakkabs yrtk olduu için utanp arkadalarnn yanna gitmiyordu. Ona ayakkab verdim. çok mutlu oldu, bana sarld. Bu mutluluu yaamak, görmek lazm. çocuklarn yüzündeki mutluluk dünyaya bedel. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git