Kenevir tarlaları

Lice ve Hani ilçelerinde düzenlenen iki operasyonda bir doğal mağara ve iki gözetleme yeri kullanılamaz hale getirildi, 3 kişi gözaltına alındı.

Haberler 02.08.2019 - 11:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Lice ve Hani ilçeleri krsalnda düzenlenen iki operasyonda bir doal maara ve iki gözetleme yeri kullanlamaz hale getirildi, bir milyon 289 bin kök Hint keneviri ele geçirildi.

Valilikten yaplan açklamaya göre, l Jandarma Komutanlnca, PKKl teröristlerin etkisiz hale getirilmesi, teröristlerce kullanlan snak ve barnaklarn imha edilmesi, silah ve mühimmatn muhafaza altna alnmas, uyuturucu üretimi ve ticaretini yapanlar arasndaki ban somut delillerle ortaya konulmas, operasyon bölgesinde gizlenen uyuturucularn bulunmas ve gizleyenlerin adalete teslimi amacyla Hani ilçesinin kuzeydousu ile Lice ilçesinin güneybatsnda kalan dalk ve krsal alanda operasyon düzenlendi.

Jandarma özel harekat, jandarma komando timleri, polis özel harekat timleri ve güvenlik korucularnn katlmyla 29 Temmuz saat 21.00de balatlan iki operasyon, dün saat 22.00 itibaryla baaryla tamamland.

KENEVR TARLALARI

Operasyonda PKKl teröristlerce kullanld tespit edilen bir doal maara ve iki gözetleme yeri kullanlamaz hale getirildi.

Arazi aramalarnda 15 ayr noktada bir milyon 288 bin 960 kök Hint keneviri, 3 bin 900 metre su hortumu ve borusu, su motoru, jeneratör ile akümülatör bulundu.

Hint kenevirleri numune alnmasnn ardndan dier malzemelerle yerinde imha edildi.

Lice ilçesi Karahasan köyü krsalnda Hint keneviri ekili tarlann sulanmas amacyla evinin bahçesinden tarlaya 200 metre su borusu döeyen N.K. ve E.D ile Hani ilçesindeki adli aramada üzerinde esrar olduu tespit edilen B. hakknda adli ilem balatld.

Bölgede yürütülen çalmalarda 471 kii ve 42 araç kontrol edildi, 6 kii Askerlik Kanunu gereince tebligat yaplarak serbest brakld.

Kentte son bir ayda düzenlenen operasyonlarda ele geçirilen Hint kenevirlerinin says 13 milyon 258 bin 588 köke ulat.

Ana Sayfaya Git