Kent girişi renkleniyor

Kenti çiçek bahçesine çeviren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, şehrin 4 ayrı girişinin düzenlenmesi için peyzaj çalışması başlattı.

Haberler 25.04.2017 - 07:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Büyükehir Belediyesi, kent girilerinin daha estetik bir görünüm kazanmas için Urfa, Mardin, Elaz ve Silvan yollarnn kavak ve orta refüjlerinde peyzaj çalmas balatt. 80 kiilik ekiple sürdürülen çalmalar kapsamnda ilk olarak orta refüj ve kavaklarda biriken çöpler temizlendi.

KENT GR

Alanda bulunan talar ve molozlar toplanarak Büyükehir Belediyesi çöp Depolama Sahasnda bertaraf edildi. Temizlik çalmalarnn ardndan orta refüj ve kavaklarda tesviye çalmas gerçekletirildi. Gerekli olan alanlara toprak takviyesi yapldktan sonra çimlendirme çalmalarna geçilecek. çimlendirme ileminden sonra da orta refüj ve kavaklar, farkl renklerde çal gurubu ve aaçlarla donatlacak. Son olarak alann daha estetik bir görünüm kazanmas için farkl motiflerde peyzaj çalmas yaplacak.

ÜçKUYU BÖLGES

Daha önce TOK Üçkuyularda kavak ve orta refüj çalmasn tamamlayan Büyükehir Belediyesi, çimlendirme çalmalarna balad. çimlendirme çalmasnn bitmesinin ardndan alanda aaçlandrma ve çiçeklendirme aamasna geçilecek. Aaç ve çiçeklerin daha uzun ömürlü olmas için de orta refüj ve kavaklar, damlatma sulama sistemiyle sulanacak.

Ana Sayfaya Git