Kentin yaşamı renklendi

Huzurun sağlandığı Diyarbakır'da son 2 yılda kentin farklı yerlerinde açılan mekanlarla sosyal yaşam canlandı.

Haberler 07.05.2018 - 09:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Teröre kar yürütülen etkin mücadelenin ardndan son 2 ylda yaplan çalmalarla Diyarbakrda sosyal yaamda canllk yaanyor.

Diyarbakrda özellikle de Sur ilçesinde güvenlik güçlerince PKKya yönelik baarl operasyonlar ve yürütülen çalmalar meyvelerini veriyor. Huzur ve güven ortamnn tesis edildii Diyarbakrda, son 2 ylda kentin farkl yerlerinde açlan mekanlarla sosyal yaam canland.

Vatandalar, Sur ilçesindeki tarihi alanlarda, Ongözlü Köprü çevresindeki kafelerde, merkez Kayapnar ilçesindeki modern mekanlarda huzurla vakit geçiriyor.

Tarihi Diyarbakr evlerinin dönütürüldüü ve kentin dört bir yannda yeni hizmete açlan birbirinden farkl dizayna sahip mekanlar günün her saati dolduran her yatan vatanda, huzuru doyasya yayor. Yerli ve yabanc turistlerin de büyük ilgi gösterdii, otellerde doluluun yüzde 100e ulat, sosyal yaamn renklendii kentteki gelimeler yüzleri güldürüyor.

- Diyarbakr canlandkça biz de canlanyoruz

Vatandalardan Hülya çetinta Diyarbakr çok sevdiini, mekanlarn çok güzel olduunu, dardan gelen turistleri görünce çok mutlu olduunu söyledi.

Kentte gelen ziyaretçi saysnn her geçen gün arttna iaret eden çetinta, Tarihi yerlerimiz var. Diyarbakr canlandkça biz de canlanyoruz. Kentimiz çok güzel. Kentimiz ve her ey çok güzel. nallah hep böyle devam eder. dedi.

Hamra Büyükpamukçu ise Diyarbakrl olduunu ancak 37 yldr Denizlide yaadn dile getirerek, her yl kenti ziyaret ettiini, özleyerek, büyük bir hasretle Diyarbakra geldiklerini belirtti.

Diyarbakr çok daha güzel bulduunu anlatan Büyükpamukçu, Bu sefer daha çok beendik. çok güzel ve canl. Tarihi mekanlar paha biçilmez ve esiz deerde. Kentin güzellikleri anlatmakla bitmez. Eski günlere göre çok daha huzurlu, güzel ve canl. Böyle oluu bize mutluluk veriyor. diye konutu.

- Yeni mekanlar da ilgi görüyor

Merkez Kayapnar ilçesi Diclekent semti ve Mahabat Bulvarnda açlan birbirinden farkl dizayna sahip mekanlarda da büyük bir canllk yaanyor.

- nsanlar akn akn kentte gelecek

Diyarbakr Kültür, Turizm ve Musiki Dernei Bakan Kenan Aksu da ehir olarak geçmite çok kötü günler yaadklarn söyledi.

Dernek olarak yaklak 4 yldr Diyarbakr Kültürevinde kentin kültürünü yaattklarn kaydeden Aksu, tarihi evlerin ilev kazanmasn saladklarn belirtti.

Kent turizminin Sur içindeki kültür varlklarnn ortaya çkmas ve ilevlendirilmesiyle canlandn, turist saysnn arttn dile getiren Aksu, Diyarbakr önemli, kültür varlklar açsndan dünyada ei benzeri olmayan bir ehir. Bunlarn turizme kazandrlmasyla insanlar akn akn kentte gelecek ve gelmeye de baladlar. eklinde konutu.

Aksu, öyle konutu:

Eer ki biz kültür varlklarn tam anlamyla turizme açlmasn salarsak senede 1 deil, 5 milyon turist çekeriz. Diyarbakrda kültür, medeniyet, tarih, maneviyat var. Dünyann hiçbir yerinde böylesine büyük deerlerin olduu bir ehir yok. Turizm ile ilgili çok beklentimiz var. Diyarbakr hak ettii yere gelecek. Bu tür evlerin daha da ilevlendirilmesiyle kentte turizm patlamas yaanr. ddia ediyorum dünya kültür miras listesinde de bakent olur.

Ana Sayfaya Git