Kentsel Dönüşümde Bağlar Cazibeleşti

Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü Vedat Gürgen, Diyarbakır'da kentsel dönüşüm çalışmaları "Bakanlık, belediye ve ilçedeki vatandaşlarla el birliğiyle bir dönüşüm projesi hazırlıklarına başladık.

Haberler 12.07.2019 - 10:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda kentsel dönüüme ihtiyac olan bölgelerin banda gelen merkez Balar ilçesinde yaanan sorunlar gündeme getiren Diyarbakr Sözün manet haber ve yorumlar, yank bulurken, çevre ve ehirçilik Bakanl tarafndan sorunun çözümü için önemli bir adm atld müjdesi geldi. Balar ilçe belediyesi, çevre ve ehircilik Bakanl ile koordineli çalarak 5 yl içinde, Balar ilçesindeki varo ve metruk yaplarn youn olarak bulunduu mahallelerde kentsel dönüüme gidilecei açkland.

SÖZÜN HABER VE YORUMLARI

Sahipleri tarafndan çeitli nedenlerle terk edilmi ve daha sonra madde bamllar bata olmak üzere zararl alkanlklarn meskeni haline gelmi metruk yaplarn yer ald Balarda vatandalarn kentsel dönüüm talebi için önemli bir adm atld. Bir süredir, Diyarbakr sözün manet haberleri ve Genel yayn yönetmenimiz Ömer Büyüktimurun kaleme ald yazlarn yaratt yank, Ankaray da harekete geçirdi.

DÖNÜÜM 5 YILDA BTECEK

AK Partili Balar Belediyesi, ilçede gündeme getirilen metruk yaplarn ykmna balarken, çevre ve ehircilik Bakanl ile koordinesinde 5 yl içinde kentsel dönüümü bu bölgelerde gerçekletirmeyi planlyor. Geçtiimiz günlerde Balar lçe Belediye Bakan Hüseyin Beyolu ve belediye yönetiminin ziyaret ederek kentsel dönüüm için destek istedii çevre ve ehircilik Bakanl, 5 yl sürecek dönüüm için Diyarbakrda ön çalmada ilk hamleyi yapt.

Kente gelen çevre ve ehircilik Bakanl Alt Yap ve Kentsel Dönüüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedat Gürgen, Balar ilçesinde kentsel dönüüm ihtiyac olan bölgelerde incelemelerde bulunduktan sonra Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolunu ziyaret etti.

BALARI YAANIR KILMAK

Ziyaret srasnda açklamalarda bulunan Genel Müdür Vedat Gürgen, Balarn kentsel dönüüme ihtiyaç duyulan bir bölge olduuna dikkat çekerek belediye ile ibirlii yaparak Diyarbakrn bu alanda en fazla geri kalm bölgesi olan Balara modern bir görüntü kazandrmak için çalma balattklarn söyledi. Gürgen, Balarn ciddi bir dönüüme ihtiyac var. Balar Belediye Bakanmz bakanlmz ziyaret ettiklerinde bu talebi dile getirmilerdi. Bizler de Diyarbakra gelerek bu ihtiyac yerinde gördük. Balarn sokaklarn, dönüüme ihtiyac olan yerlerini gezdik, inceledik.

MODERN BR LçE OLACAK?

Belediye baz yerlerde ykm çalmas yapyor, vatandalarn desteini gözlemledik. Burada bir sorun var. Buras deerli bir yer ama zamanla bu duruma gelmi, deerini yitirmeye balam. Bakanlk olarak belediye ve Balar halknn desteiyle kentsel dönüümü gerçekletireceiz. Balarda yaayan vatandalarmz bu görüntüleri hak etmiyor. Belediye ile beraber yapacamz çalmalarla 5 yl sonra modern ve vatandalarmzn hak ettii görüntüye kavuturmak istiyoruz. Bunu hep birlikte baaracaz dedi.

BALARDAK TESPTLERMZ YÜKSEK

Balar lçe Belediye Bakan Hüseyin Beyolu ise çevre ve ehircilik Bakanlna kentsel dönüüm için verdii destekten dolay teekkür ederek, Genel müdürümüz ve bakanlk heyetimiz kentsel dönüüme ihtiyaç duyulan bölgeleri bizzat ziyaret ederek tespitlerde bulundu. Kendilerine teekkür ediyoruz. Bakanlmzla güzel bir dayanma örnei sergileyerek vatandalarmzn desteiyle Balara hak ettii hizmetleri kazandrmak istiyoruz ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git