Kepçenin çalışması türbedeki kemikleri çıkardı

ADIYAMAN'da, 'Yedi Kardeşler' olarak bilinen türbenin bitişiğindeki arazide iş makinesiyle yapılan çalışmada mezardaki kemikler gün yüzüne çıktı.

Haberler 26.12.2016 - 09:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bir rivayet göre Putperes bir kraln inançlar nedeniyle uyuduklar srada öldürüldüü, baka bir rivayete göre ise sava srasnda ehit düen asker olduklar söylenen ve içerisinde 7 kardein mezarlarnn bulunduu Kap Cami Mahallesindeki Yedi Kardeler türbesinin bitiiinde bulunan arazide i makinesiyle düzeltme çalmas yapld. makinesinin arazideki çalmasnda türbedeki mezarlarn kemikleri gün yüzüne çkt. Açk alandaki kafatas ve kemikleri görenler, tepki gösterdi.

TÜRBEDEK KEMKLER çIKTI

Türbenin bekçiliini yapan 78 yandaki Mahmut Alkay, türbenin bulunduu alann arkasndaki arazinin sahibi tarafndan düzeltildiini ve bu srada kemiklerin ortaya çkn söyledi. Mahmut Alkay, türbenin onarlmas gerektiini belirterek, Hazreti Ali döneminden beri bunlar var. Burada çalma yapld, dozer geldi, kazd iskeletler çkt. Dozeri getirdiler buray düzelteceklerdi, artk yanllkla m yapt, ne yaptysa geldim ki buray da vurmu. Kbleye dönüktü kafatasndan belli oluyor. Türbenin etrafnn yeniden yaplmas gerekiyor dedi.

Ana Sayfaya Git