Keşke aşı yapsaydım

Batman'da aşı olmadığı için Kovid-19'u ağır geçiren kişi aşı çağrısı yaptı

Haberler 30.03.2022 - 00:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batmanda yakaland yeni tip koronavirüsü (Kovid-19) ar geçiren Ümit Öz, a yaptrmay ertelemenin pimanln yayor.

2 çocuk babas 33 yandaki Öz, 4 ay önce Kovid-19a yakaland.

Durumu arlanca Batman Eitim ve Aratrma Hastanesine kaldrlan Öz, 20 günü entübe olmak üzere 28 gün süren tedavisinin ardndan virüsü yendi.

Taburcu edilen Öz, kontrol için gittii hastanede yüksek ate, halsizlik ve youn öksürük belirtileri ile balayan hastal genç olduu için rahat atlatacan düündüünü söyledi.

Ancak belirtileri daha youn hissetmesi nedeniyle hastaneye gitmek zorunda kaldn ifade eden Öz, tetkikler yapldn, verilen ilaçlar kullandn fakat durumunun daha da arlatn belirtti.

KEKE AILI OLSAYDIM

Öz, 7 gün normal serviste tedavi gördüünü daha sonra youn bakma alndn anlatarak, 20 gün entübe edildim. çok kötü bir süreçti. Bu süreçte gözleriniz hep yaknlarnz, akrabalarnz aryor ve özlüyorsunuz. dedi.

Youn bakmdan çktktan sonra kendisini yeniden domu gibi hissettiini belirten Öz, salna kavumasnda büyük çaba harcayan salk çalanlarna teekkür etti.

çevremdeki baz insanlarn farkl düüncelerine kandm. Keke onlara kulak asmasaydm, al olsaydm da youn bakmda bu kadar kalmasaydm. Herkes bir an önce a olsun. diyen Öz, a yaptrmamann pimanln yaadn aktard.

ALESNE HER TÜRLÜ DURUMA HAZIRLIKLI OLMALARI GEREKTN SÖYLEMTK

Youn bakm uzman Dr. Deniz anl da Özün hastanede yat yapldnda durumunun ar olduunu belirtti.

Radyolojik görüntülemelerinde Kovid-19 hastalarnn en ar formunu kendisinde gördük. Durumunun çok kötü olmas nedeniyle ailesine her türlü duruma hazrlkl olmalar gerektiini söylemitik. ifadelerini kullanan anl, tedaviye çok güzel yant almann mutluluunu yaadklarn kaydetti.

anl, 20 gün entübe edildikten sonra cihazdan ayrdk. Yava yava toparland. imdi kendisi çok iyi. Youn bakma yatan hasta saylar da düük seyrediyor. A çalmalar bunda etkili. Bundan sonrasnda da dikkat etmek gerekecek. diye konutu.

Ana Sayfaya Git