Kıbrıs gazilerine madalya ve berat

Diyarbakır'da düzenlenen törenle Kıbrıs Barış Harekatı'na katılan 120 gaziye madalya ve beratları takdim edildi.

Haberler 23.07.2019 - 10:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda düzenlenen törenle Kbrs Bar Harekatna katlan 120 gaziye madalya ve beratlar takdim edildi.

Valilik koordinesinde Devlet Su leri (DS) 10. Bölge Müdürlüü konferans salonunda gerçekletirilen tören, sayg duruu ve stiklal Marnn okumasyla balad.

Törende konuan Vali Hasan Basri Güzelolu, bütün ehitleri ve gazileri sayg ve minnetle andklarn söyledi.

ehitlere Allahtan rahmet dileyen Güzelolu, Diyarbakrl gazilerle bir arada olmaktan onur ve mutluluk duyduklarn belirtti.

KIBRIS GAZLER

Güzelolu, 45 yl önce gerçekleen bu harekatn hala gündemde yerini koruduunu ifade ederek, Kbrs Bar Harekatnn domasna neden olan ve çözümsüzlüe terk eden zihniyet bugün hala küresel ölçekte egemendir. Geçmite yaananlardan ders almayanlarn gelecekte var olma ans yoktur. dedi

Aile çalma ve Sosyal Hizmetler Diyarbakr l Müdürü Halit Açar, Kbrs Bar Harekatnn önemine deinerek, bu sayede zulmün son bulduunu belirtti.

Açar, Bu mücadelede kararlkla yer alan ehitlere, gazilerimize ükran ve minnetlerimizi sunuyoruz. diye konutu.

MADALYA VE BERAT

Muharip Gaziler Dernei Bakan Siraç Ezer de Kbrs gazisi olarak bu törende madalya almaktan duyduklar mutluluu dile getirdi.

Ezer, Konu vatan olunca imdi de vatanmz, bayramz için her zaman mücadeleye hazrz. Bundan hiç kimsenin üphesi olmasn. ifadelerini kulland.

Konumalarn ardndan 120 gaziye madalya ve beratlar takdim edildi.

Törene, Jandarma Bölge Komutan Tümgeneral Halis Zafer Koç, l Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, l Jandarma Komutan Tugeneral Mustafa Baolu, kaymakamlar, AK Parti l Bakan Süleyman Serdar Budak, Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolu, askeri erkan, gaziler ve yaknlar katld.

Ana Sayfaya Git