Kilim dokuma kursu açıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı Kilim (mekikli) Dokuma Kursu’ndan 15 kadın faydalanıyor. Kurulan tezgahlarda kilimler dokuyan kadınlara, MEB onaylı sertifika verilecek.

Haberler 24.05.2017 - 08:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Büyükehir Belediyesi Sanat ve Meslek Edindirme Kurslar (DSMEK) kapsamnda kadn istihdamn artrmak ve kalifiyeli eleman yetitirmek amacyla Sümerpark Ortak Yaam Alannda Kilim (mekikli) Dokuma Kursu açld.

Kursa katlan 15 kadn, kilim dokumak için tezgh bana geçti. Kursun eitim döneminde teorik olarak kursiyer kadnlar, temel iletiim, müteri ile ilikiler, i güvenlii ve içi sal, giriimci fikirler üretme, problem çözme, i kurma ve gelitirme, kilim dokuma alannda yeni gelimeler konular hakknda bilgiler edinecek.

Hafta içi her gün 12.00-16.30 saatleri arasnda devam edecek olan kursta kadnlar, teorik bilgiye paralel olarak 5 kilim dokuma tezgahnda pratik yapma ans da bulacak. Kilim dokumada kullanlan iplikler ve dier malzemeler Büyükehir Belediyesi tarafndan temin edilecek.

Kilim dokuyacaklar

Kursiyer 15 kadn, kilim dokuma eitimi döneminde pratik anlamda dekor ve kol çantas, duvar aksesuar olarak kullanlan küçük boyutlarda kilimler ile araba koltuk klflar dokuyup meslek alannda ustalamaya çalacak.

MEB onayl sertifika verilecek

Kurs eitim dönemini baaryla tamamlayan kadnlara, Milli Eitim Bakanl (MEB) onayl sertifika verilecek.

Ayrca kursiyerlere, KUR tarafndan kursa devam ettii günler baz alnarak günlük 20 TL ücret ödenecek.

Kadn kursiyerlerin 3-5 ya aras çocuklar da eitim dönemi boyunca Sümerparktaki oyun odalarndan ücretsiz faydalanabilecek.

Ana Sayfaya Git