Kilise müslüman kadına emanet!

MARDİN'in Derik ilçesinde, 1650 yılında inşa edilen Surp Kevork Ermeni Kilisesi, Müslüman olan Hatun Çaçur'a (80) emanet. 1980'li yıllarda Ermeniler'in bölgeden göç etmesiyle cemaatsiz kalan kilisenin temizliğini ve bakımını yapan Çaçur, "Müslümanım, Allah için, hayır için bu kiliseyle ilgileniyorum. Gece gündüz kiliseye gözüm gibi bakıyorum" dedi.

Haberler 11.04.2018 - 09:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Derik ilçesi Kale Mahallesinde yaayan, 8 çocuk annesi Hatun çaçur, 1650 ylnda, 1500 metrekarelik alanda ina edilen Surp Kevork Ermeni Kilisesine gönüllü olarak bakyor. 1980li yllarda Ermenilerin bölgeden göç etmesiyle cemaatsiz kalan kilisenin temizliini ve bakmn, köyde kalan tek Ermeni çift olan Yuralin- Naif Demirci yapt. Ancak son yllarda Demirci çifti de yalla bal rahatszlklar artnca evden çkamamaya balad ve kilisiye gidemedi.

ERMEN KLSES

Bunun üzerine Hatun çaçur, komu olduu kilisenin sahipsiz kalmasn istemedi. Kilisenin her türlü bakmn kendisinin üstlendiini anlatan çaçur, Daha önce Yuralin ve kocas Naif Demirci, bu kiliseye bakyordu. Son yllarda onlar rahatszland ama ben kilisenin bakmn yapmaya devam ediyorum. Kiliseye kimse zarar vermesin, bahçesindeki aaçlar kurumasn diye budamasn, peyzajn, sulamasn, gerekli tüm bakmlarn tek bama yapyorum. Kimse ne maa ne de baka yardmda bulunuyor. Ben de yalym, hastaym. Ne devlet ne de Ermeniler yardm ediyor. 8 çocuk annesiyim, eim yok. Bu kiliseyi kaderine terk etmek istemiyorum diye konutu.

Hatun çaçur, Müslümanm, Allah için, hayr için bu kiliseyle ilgileniyorum. Gece gündüz, kiliseye gözüm gibi bakyorum dedi.

Ana Sayfaya Git