Kimliğin sahte dayağı!

Diyarbakır'da kimlik kontrolü sırasında polisin "kimliğin sahte" diyerek kendisini darp ettiğini ileri süren Mahmut Erdoğan, darp raporu aldığını ve polisten şikâyetçi olduğunu söyledi.

Haberler 25.04.2019 - 10:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ergani ilçesinden Diyarbakr il merkezine giden Mahmut Erdoan, kimlik kontrolü yapan bir polisin kimliin sahte deyip kendisini darp ettiini iddia ederek, darp raporu aldn ve polisten ikyetçi olduunu aktard.

Mahmut Erdoan, 15 Nisan tarihinde Ergani ilçesinden Diyarbakr il merkezine doru yola çktn, yolda polis kontrol merkezinde yaplan kimlik sorgulamasnda polisin kendisine ilk önce hakaret ettiini, ardndan da polis kulübesinin içerisinde darp ettiini ileri sürdü.

Olay ann anlatan Erdoan, 15 Nisan 2019 tarihinde Erganiden Diyarbakr il merkezinde gelirken kimlik kontrolüne denk geldik. GBT için kimlikleri topladlar. Kimliimi verdim, polisin biri dolmutaki dier arkadalarn kimliini toplarken, biri dikkatle bana bakt. Kimlikleri topladktan sonra arkadann yanna geldi. ki polis memuru kendi aralarnda biraz konutular. GBT sorgulamas bittikten sonra bana aaya in dediler. Zaten olay yerinde devletin kameralar da vard. Ben de aaya indim Memur Bey bir sknt m var? dedim. Kimliin sahte dediler. Ben cezaevi hükümlüsüyüm, adli kontrol artyla tahliye olmuum. Balar polis karakoluna gidip imza veriyorum. Kimliim sahte deildir. dedim. Onlarn yol kenarnda yapt kulübeler var. Dediler oraya gidelim, ben de onlarla birlikte oraya gittim. Orada kimliimin sorgulamasn yaptlar. Polis memurunun biri dar çkt. Kulübenin içiriinde biri bayan 2 polis vard. dedi.

Polisin kendisine, kaç çocuunun olduu, kaç karde olduklar ve annesi ile babas hakknda kimi sorular sorduunu belirten Erdoan, kendisinin de onlara, Resmiyette çocuklarm yok, 6 kardeiz 3 tane kz 3 tane erkek. Bir tanesi vefat emi, Annem sadr, babam vefat etmi eklinde cevaplar verdiini dile getirdi.

Erdoan, Polis, elindeki telefonla urap bana sorular soruyordu. Bana amcamn, teyzemin ve halamn adn sordu. Bunlarn cevaplarn verdim. Polis, orada karakolu arad ve bana cevaplarmn doru olduunu söyledi. diye konutu.

Polise kimliim sahte deil demesi üzerine aza alnmayacak hakaretlere maruz kaldn ileri süren Erdoan, unlar söyledi:

Sicilime bakmasna ramen bana dedi ki, hem kimliin sahte hem adli suçlarn var dedi. Ben de dedim ki Memur Bey kimliim sahteyse ben Mahmut Erdoan deilim, sicilde kaytlarm varsa demek ki kimliim sahte deildir. Bana Kes lan! dedi. Ben de bana bu kelimeleri söylemeye hakknz yok dedim. Aza alnmayacak hakaretler etti. Ben de hakaret etmenize hakknz yok, bu iin ad yasal ilemdir. Kimliim sahte de olabilir, bu iin ad hakaret etmek deildir. imdiye kadar bana sorduunuz sorularn cevabn verdim. Bundan sonra bana hiç soru sormayn, cevap vermeyeceim. Savcya bildir, gözaltna m alyorsun ne yaplacaksa yap dedim. Öyle mi? dedi öyle! dedim.

Polis yumruklarla bana giriti, diimi krd

Bunun üzerine polisin yumruklarla diini krdn ileri süren Erdoan, Ardndan polis yumruklarla bana giriti, diimi krd. Bir haftadr ne bir ey yiyebiliyorum ne de bir ey içebiliyorum. Beni betonun üzerine yatrp ters kelepçe takt. Daha önce polislerce gözaltna alnmtm, kelepçelerin nasl olduunu biliyorum. Bu sonuna kadar kelepçeyi sktrd. Darp raporunun içerisinde bu da var. dedi.

Polisin görevi darp etmek deil, yasal ilem balatmak

Polisin görevinin darp etmek deil, yasal ilem balatmak olduunu vurgulayan Erdoan, 90l yllar gördük. kencelerin olduu zamanlar yaadk ama 90l yllar geride kald. Türkiye u an 21inci yüzyldadr. Parmak izlerim sonucunda kimliimin sahte olmad ortaya çkmt. ayet kimliim sahte olsa bile, bu iin ad dövme, hakaret, di krmak deildir. Bu iin ad yasal ilemdir. Yasal ilemi yapp yetkili mercilere bildirip yasal ilem balatmaktr. Polisin bunu bana yapma haklar yoktur. ifadelerini kulland.

10 gündür kimliksiz geziyorum

Konuya ilikin yasal süreç balattn kaydeden Erdoan, yetkililere hakknn savunulmas talebinde bulundu.

Erdoan, Karakola gittik, tutanaklar tutturduk. Tutanaklarmz buradadr. Adli süreci balattk, devam ediyor. Bana yaplan hakszlklardan devlet büyüklerimi haberdar etmek istiyorum. Kimliimi harap hale getirdiler. Sahte olup olmadn kontrol etmek amacyla üstündeki jelatini kaldrdlar. Ben de kimliimi bu hale getirdiniz düzeltin. Bu ekilde kullanamam dedim. Yapmyoruz dediler ben de tepki göstererek bu hale getirdiniz aln sizde kalsn dedim ve kimliimi orada braktm. Kimliim 10 gündür karakoldadr. Ben kimliksiz geziyorum. Herhangi bir ilem yapamyorum. Bu ayn 16snda 5inci Asliye Mahkemesinde durumam vard. Adliyeye gittim, kimliim olmad için beni içeri almadlar. Ben u anda madur durumdaym. Devlet büyüklerimi bundan haberdar etmek istiyor ve haklarm aramalar talebinde bulunuyorum. dedi.

Ana Sayfaya Git