Kimlik tartışmasında polis dayağı iddiası

ŞANLIURFA'da, oto yıkamacı 34 yaşındaki Bülent Doğrudağ ve yakınları iddiaya göre yanında kimlik bulundurmadığı gerekçesiyle polislerle çıkan tartışmada dövüldüklerini iddia etti.

Haberler 11.05.2017 - 08:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Olay, geçen pazar günü Yeniehir Mahallesinde meydana geldi. Parkta uygulama yapan polisler, iddiaya göre köpeini gezdiren Bülent Dorudadan kimliini istedi. Polislere kimliinin yannda olmadn söyleyen Doruda, parka 5 metre mesafedeki evdeki ei Rabia Dorudaa seslenerek kimliini istedi.

KMLK TARTIMASI

Bu srada iddiaya göre, bir polis memuru Neden kimlik tamyorsun? diyerek Bülent Doruda ile tartmaya balad. Ksa sürede büyüyen tartmada, bir polis memuru Dorudan yüzüne biber gaz sktktan sonra copla vurdu. Kimliini almaya ve yüzünü ykamaya giden Bülent Dorudan peinden eve giden polisler, iddiaya göre hasta babas Ahmet, ei Rabia, aabeyi Mustafa ve kardei Levent Dorudaa da copla vurdu. Olay srasnda iddiaya göre temizlik görevlisi Levent Dorudan, sol kolu krlrken, 5 yl önce taktrd seramik yapay göz de sa gözünden çkp kayboldu. Emniyete götürülen Doruda kardeler, alnan ifadelerinin ardndan serbest brakld.

Doruda ailesi, yaananlarn ardndan polisler hakknda savcla suç duyurusunda bulunurken, Emniyet Müdürlüü tarafndan da konuyla ilgili soruturma balatld belirtildi.

Ana Sayfaya Git