Kimse bize sahip çıkmadı

Teröre 6 evladını kurban veren Açıkgöz ailesi, olayın üzerinden iki yıl geçmesine rağmen kendilerine kimsenin sahip çıkmadığını iddia ederek, mağdur olduklarını söyledi.

Haberler 15.01.2018 - 11:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn çnar ilçesinde PKK tarafndan gerçekletirilen bombal araç saldrsnda hayatn kaybeden 6 kiinin acl ailesi, aradan gecen 2 yla ramen kendilerine sahip çklmad için madur olduklarn söylediler.

Diyarbakrn çnar ilçesinde 2 yl önce PKK tarafndan gerçekletirilen bombal araç saldrsnda hayatn kaybeden 6 kiinin içerisinde yer alan Lokman Açkgöz (33) ve çocuklar Murat Alper Açkgöz (8), Ecrin Açkgözün ailesi, hiçbir kimsenin kendilerine sahip çkmadn söyleyerek büyük skntlar yaadklarna iaret etti.

13 Ocak 2016 çaramba gecesi Diyarbakrn çnar ilçesinde PKK tarafndan gerçekletirilen bombal araç saldrsnn üzerinden 2 yl geçmesine ramen ailelerin aclar tazeliini koruyor.

6 ALE FERDN KAYBETTK

Lokman Açkgözün annesi Halime Açkgöz, aradan 2 yl geçmesine ramen kimsenin kendilerine sahip çkmadn ifade ederek, saldry gerçekletirenlere lanet yadrd.

Açkgöz, Bize silah ve bombayla saldrarak öldürdüler. ki yl geçti kimse bize sahip çkmad. Evimizi, canlarmz yktlar. Bunlarn yaptn gvurlar yapmyor. Allah hakkmz brakmasn, bunlar bize yapanlara. 7 çocuumla beraber buralardan yurt dna snmak için gideceim artk. Gvur memleketlerine gidersem de oralarda yaayamam. Kimse bize aç olduumuzu, hasta olduumuzu sormuyor. ki hastamz var; durumlar iyi deil. Her gün ölüyoruz. Mezardakiler topran altndadr ama sa kalanlar çürüdüler, delirdiler. dedi.

KMSE BZE SAHP çIKMADI

Lokman Açkgözün aabeyi Nizam Açkgöz ile yengesi Ümran Açkgöz ise saldrda hayatlarn kaybeden yaknlarn düündükçe aclarnn daha da büyüdüünü belirterek saldry gerçekletiren PKKyi telin etti.

Güneydou Güvenlik Korucular Federasyon Bakan Seyithan Karada yaplan katliamn boyutuna iaret ederek, Olayn olduu gece buraya geldik. nsanlk suçu ilenmiti. Burada herkesin can yanyor. diye belirtti.

Patlamann olduu gece yaadklarn anlatan AK Parti çnar ilçe Bakan Mehmet Ali Arzu ise unlar söyledi:

LçE BAKANI OLAYI ANLATTI

ki sene önce bomba patlatld zaman ilk yetien ben oldum. Bina tamamen alev almt. Yetitiim anda itfaiye aradk. Bir an evvel gelip o atei söndürmesi için ama maalesef itfaiye yarm saat sonra ulat. Binann arka cephesinden 6 kiiyi aldm ve kurtardm. Binann içerisine girmek için itfaiye geldi ama ne maske ne merdiven ne de doru düzgün atei söndürebilmek için bir hortumlar vard. Yarallarn birkaç tanesini kucama alarak onlar polis arkadalara verdim.

Diyarbakrn çnar ilçesinde 13 Ocak çaramba gecesi yaklak 2 ton patlayc kullanlarak gerçekletirilen ve aralarnda çocuk ile kadnlarn da olduu 6 kii hayatn kaybetmi, 39 kii de yaralanmt.

Ana Sayfaya Git