Kimsesiz çocuklar artık ‘kimsesiz’ değil

Mutlu Yuva Derneği, Diyarbakır’da açtığı 3 evde 17 kimsesiz çocuğun her şeyi oldu.

Haberler 03.04.2018 - 09:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yaklak 8 yl önce kurulan ve kimsesiz çocuklarn ihtiyaçlarn gidermek için kurulan Mutlu Yuva Dernei, Diyarbakrda açt 3 evde 17 kimsesiz çocuun her eyi olmay baard. Dernein sunduu imkanlardan yararlanan çocuklar, istedikleri takdirde 18 yandan sonra da evlerden yararlanabilecek.

stanbulda 2010 ylnda faaliyetlerine balayan Mutlu Yuva Dernei, aradan geçen 8 ylda Türkiyenin farkl illerinde açt evlerle kimsesiz çocuklarn bata barnma olmak üzere tüm sorunlarn gidermeye balad. stanbul, Diyarbakr, Bursa, Ankara, anlurfa ve Yozgatta faaliyet yürüten dernek, imdiden 120den fazla evde 800e yakn çocuu bünyesine katmay baard. çocuklarn tüm ihtiyaçlarn karlayan ve herhangi bir ücret talep etmeyen dernek, bilinenin aksine 18 yandan sonra da istemeleri durumunda kimsesiz çocuklarn ihtiyaçlarn gidermeye devam edecek.

çocuklar 18 yandan sonra da barnabilecek

Mutlu Yuva Dernei Bölge Koordinatörü Mehmet Kaya, yaklak 8 aydr Diyarbakrda hizmet verdiklerini söyledi. Derneklerinin 2010 ylnda Prof. Dr. Nevzat Tarhan tarafndan stanbulda akademisyenler, psikologlar ve eitimci hayrsever vatandalar tarafndan kurulduunu hatrlatan Kaya, stanbul, Ankara, Bursa, Yozgat, anlurfa ve Diyarbakrda hizmet veriyoruz. nallah ksa zamanda dier illerimizde de hizmet vermeye devam edeceiz. Bizler Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlmz ve il müdürlüklerimiz ile yaptmz protokol ile yuvalarda kalan, kimsesiz, yardma muhtaç çocuklarmza evler açmaktayz. Onlarn eitimine geleceklerine k olmaya çalyoruz. Devletimizin korumas altnda bulunan, bakma muhtaç çocuklarmza evler açyoruz. Bu evlerimizin kiralarn, derneimizin hayrseverleri tarafndan karlanyor. Bütün giderler bizler tarafndan yaplyor. Bizler çocuklarmza sadece eitim hayatlar boyunca deil, yani 18 yana kadar deil biz çocuklarmz i sahibi yapp inallah evlerini kurup hayatlarnda baarl olmalarn salamaya çalacaz dedi.

8 ylda 800 çocua ulald

Mutlu Yuva Derneinin ilk açldnda 9 çocuk evi ile ie koyulduunu aktaran Kaya, konumasna öyle devam etti:

Bugün 120nin üzerinde evimiz var. Yaklak 700ün üzerinde çocuumuz hizmet alyor evlerimizden. Bizler manevi deerler eitimini özellikle önemsiyoruz. çocuklarmzn, akademik eitimini de destek vermeye çalyoruz. Kurumlarmzla koordinasyon içerisinde çocuklarmza mutlu bir gelecek salamaktayz. u an Diyarbakrda 3 evimiz var. nallah bunu ksa zamanda 7 eve çkarmay planlyoruz. Diyarbakr mutlu yuva dernei çocuklarmza, aile ortamna en yakn bir ekilde ortam salamay amaçlamaktadr. Komuluk ilikilerini, mahalle ilikilerini çocuklarmza vermeyi amaçlyoruz. Derneimiz hayrseverler tarafndan fonlar araclyla destekleniyor. çocuklarmz için açm olduumuz çeyiz, eitim, psikolojik destek fonlarmz mevcut. Hayrseverlere sesleniyoruz, bizlere destek olabilirler, bu fonlara desteklerini sunabilirler.

Ana Sayfaya Git