Kira ödeyemeyen yaşlı çifte belediyeden ev

ŞANLIURFA’nın Siverek ilçesinde, ev kirasını ödeyemeyen Abdurrahman (90) ile Ayşe Dede (82) çiftine, belediye tarafından restore edilen tek katlı tarihi ev tahsis edildi.

Haberler 30.06.2018 - 10:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hasan çelebi Mahallesinde oturan Abdurrahman ile Aye Dede çifti kirasn ödeyemeyince, bir süre mahallede hayrseverlerin yannda barnd. Yal çift, Siverek Belediye Bakan Resul Ylmaza ulaarak yardm istedi. çiftin durumunu inceleten Bakan Ylmaz, ev tahsis edilmesi talimat verdi. Belediyeye ait tarihi tek katl avlulu bir evi restore edilerek, yal çifte tahsis edildi. Evde yaplan restorasyon ve onarm çalmalarn ardndan anahtar alan Abdurrahman ve Aye Dede çifti, mutluluklarn gizleyemedi.

BELEDYEDEN YALI çFTE EV

Belediye Bakan Yardmcs Hac Ahmet Öncül, Sosyal belediyeciliin gerei olarak evsiz vatandalarmzn yardmna kouyoruz, içinde bulunduumuz tarihi evi aslna uygun restore ederek yal çiftimize tahsis ettik. Belediye bakanmzn talimatlar dorultusunda evi tarihi yapsna uygun restore ederek kiralarn ödeyemeyen yal çiftçimize verdik. Ömürlerinin geri kalann huzur içinde yaasnlar istedik dedi. Evi gezen Dede çiftçi ise Belediye Bakanna teekkür etti.

Ana Sayfaya Git