Kiralık altına talep her geçen gün artıyor

Altın fiyatlarındaki yükseliş, düğün yapmak isteyen aileleri büyük sıkıntıya sokuyor. Düğün masrafları altında ezilen maddi durumu düşük aileler, çareyi altın kiralamada buluyor.

Haberler 31.07.2021 - 09:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batmandaki kuyumcular, altn fiyatlarndaki yükseli nedeniyle kiralk altna talebin her geçen gün arttna dikkat çekiyor.

Maddi durumu düük kiilere belirli bir ücret karlnda altn kiraladklarn belirten kuyumcular, düün günü altnlarn takan çiftlerin düünden sonra altnlar kendilerine teslim ettiini söyledi.

Geçmi yllarda çou düün sahiplerinin 200 veya 300 gram altn aldklarn belirten kuyumcu esnaf, salgn sürecinde ekonomik skntlar çeken halkn altn almaktan çok ellerindeki altnlar bozdurmak zorunda kaldklarn kaydetti.

DÜÜN YAPANLARIN çOU KRALIK ALTINA YÖNELD

Halkn emanet altna yöneldiini dile getiren kuyumcu Muhsin Balam, u anda altn almz satlarmzdan daha çok oluyor. Eskiden bir düün için bizden 200 veya 300 gram altn alrlard. u anda ise gelen müterilerimizin çou bir kaç yüzüün dnda altnn ya kiralyor ya da emanet alyor. Parasn pein veren müterilerimiz ise 150 gram yerine 50-60 gram alabiliyor. Piyasada istikrar olmad için altn sürekli yükselite. Birkaç ayda altn biraz inse bile yine yükselmeye meyillidir. Altn her zaman uzun vadede yatrm için iyi ama ksa vade için önermiyorum. eklinde konutu.

ALTINI KRALAYANLAR çOALDI

Kiralk altn almnn büyük oranda arttna iaret eden bir dier kuyumcu esnaf ehmuz Taan ise unlar söyledi:

Kurban Bayramndan önce piyasada biraz hareketlilik vard. u anda piyasa durgunlat. Altn ons baznda yükseliyor. Dolar baznda ise düüyor. Altn almak için yanmza gelen halk, maddi imkanlarnn dümesi nedeniyle altnlar ya kiralk ya da emanet istiyor. Salgndan dolay halk ekonomik sknt çekiyor. Bu da altn satn almak yerine kiralamalarna neden oluyor. Emanet verdiimiz altnlar ise düünden sonra geri getiriliyor.

EKONOMK SIKINTILAR çOALDI

Düün için altn almak isteyenlerin çou ya emanet ya da kiralk istiyor diyen kuyumcu Dastan Uurlu, Kurban Bayramndan sonra piyasada durgunluk balad. Altn bir düüyor bir yükseliyor. u an altn tekrar yükselite, dolar ise düüe geçti. Düün için altn almak isteyenlerin çou emanet ya da kiralk istiyor. Emanet isteyenlerin says daha çok. Bunun sebebi ise ekonomik skntlardr.

Ana Sayfaya Git