Kırkından sonra kavala meraklandı

3 çocuk babası emekli Özgür Yalçın, 40 yaşından sonra müziğe merak sardı. Büyükşehir belediyesi tarafından düzenlenen ücretsiz sanat kurslarına katılan Yalçın, hem bağlama hem de kaval çalıyor.

Haberler 01.04.2018 - 11:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda yaayan 3 çocuk babas Özgür Yalçn, 42 yanda kaval örenmeye merak sald. Bir irkette özel güvenlik görevlisi olarak çalan Yalçn, yaad salk sorunlarnn ardndan malulen emekliye ayrld. Emekli olduktan sonra evde oturmayan Yalçn, en az iki enstrüman çalmay örenme hedefiyle belediyenin açt ücretsiz sanat kurslarna katld. Balama kursunu bitiren Yalçn, imdi de kaval çalmay öreniyor. Kurslara gelen örencilerin aabeyi olan Yalçn, kursiyerlerden herhangi bir olumsuz tepki almadn belirtti.

EMEKL OLUNCA KENDM MÜZE VERDM

Hayatnda stresten uzaklamak için müzie kendini verdiini belirten Yalçn, Stresli bir görevim vard. Bir rahatszlk geçirdim ona istinaden emekli oldum. Emekli olduktan sonra kendimi müzie verdim. Balama ve kaval çalyorum. Belediyenin açm olduu kursa katldm. Stresten uzak kalmak için kendimi müzie verdim. Ondan dolay herhangi iki enstrüman birden çalmaya karar verdim. Hem balama hem kaval artk hangisini idare edebilirsem diye. uan ikisine de çalabiliyorum dedi.

MÜZK RUHUN GIDASI DERLER GERçEKTEN DE ÖYLE

Müziin hayatn olumlu etkilediini ifade eden Yalçn, Müzik ruhun gdasdr derler. Gerçekten de öyle. Müzikle uraarak stresten uzak kalmaya baladm. Kendimi müzie verdim. lk etapta biraz zorlu geçti. çocuklar da var. lk balarda çocuum müzii seviyordu, müzie balaynca enstrümandan garip garip sesler geliyordu. çocuk da diyordu ki baba müzie olan bir duygum vard onu da karartn. Yava yava enstrümandan güzel sesler çknca çocuklar da olumlu bakmaya balad. imdi çocuklar da heveslendi. Onu da kursa yazdracam. Olumsuz bir tepki almadm snf arkadalarmdan. Kurstaki baz olgun arkadalar da var diye konutu.

Ana Sayfaya Git