Kirletiyoruz!

DİYARBAKIR'ın Çermik ilçesinde Şeyhandede Mahallesi'yle aynı ismi taşıyan 24 metrelik şelale, ziyaretçi akınına uğrarken, çöplerini bölgede bırakan ziyaretçilere mahalle sakinleri tepki gösteriyor.

Haberler 15.07.2019 - 01:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn kaplcalaryla ünlü çermik ilçesinde doal güzelliiyle dikkat çeken 24 metre yüksekliindeki eyhandede elalesi, özellikle hafta sonlar çevre il ve ilçelerden gelen ziyaretçilerin aknna uruyor. elaleye gelenler, gölette yüzerek serinlerken, çevresinde piknik yapyor. Ancak ziyaretçilerin, çöplerini elale çevresinde brakarak bölgeden ayrlmalarna sinirlenen mahalle sakinleri, doal güzelliiyle dikkat çeken elalenin kirletilmesine tepki gösteriyor. Vatandalarn duyarl olmasn isteyen mahalleli, yetkililerden de bölgeye çöp konteyneri braklmasn istedi.

EYHANDEDE ELALES

Mahalle sakinlerinden brahim Koca, çevre illerden ziyaretçilerin, elaleyi görmek için geldiklerini ancak günün sonunda çöp ynlar oluturduklarn söyledi. Koca, elalenin kirletilmemesi gerektiini belirterek, Baz gençler çöplerini olduu gibi yerde brakp gidiyor. ehir merkezinde sklan aileler, bir gününü doayla iç içe, serin suyun yannda geçirmek istedikleri halde gelemiyorlar. Bunun nedeni bilinçsiz gençlerin gelip burada çöplerini, atklarn brakp gitmeleri. Buraya en az 3- 4 tane çöp konteyneri ve lavabo art. çünkü aileler artk gelemiyorlar. Aileden ziyade buraya kendini bilmez gençler gelip, bu doa harikasn kirletip tekrar geri dönüyorlar dedi.

Ylmaz Koca ise elale için görevli isteyerek, Güzel bir yer ama ne yazk ki bakm yok. Burada en azndan çöp konteyneri, görevli olsa buralar bu kadar kirli olmazd. Bütün çevre illerden buraya geliyorlar. Ne yazk ki gelen herkes çöplerini o tarafa, bu tarafa atyor. Devletimizden buraya acilen görevlendirme istiyoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git