Kırmızı ışıkta geçen yandı! İlk kez uygulandı

Bir sağlık kuruluşunda ebe olarak görev yapan kadına kırmızı ışıkta durmadan geçen otomobil çarptı. 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne dava açan ebe, kırmızı ışıkta geçerek kendisini yaralayan sürücüden 10 bin TL maddi, 75 bin TL manevi tazminat talep etti.

Haberler 18.07.2018 - 10:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mahkeme, alnan bilirkii raporu ve tüm dosya kapsamna göre daval sürücünün 20 bin TL manevi tazminat ödemesine hükmetti. Yargtayn içtihat metni niteliindeki kararyla, krmz kta geçerek kazaya sebebiyet veren sürücülerin manevi tazminat ödemesinin önü açld.

Yargtayn son kararyla birlikte krmz kta geçen ve kazaya sebep olan sürücünün manevi tazminat ödemesinin önü açld. Bir salk kuruluunda ebe olarak görev yapan kadna krmz kta durmadan geçen otomobil çarpt. Hayati tehlike kaydyla hastaneye kaldrlan ebenin, kafatas, kalças ve vücudunun çeitli yerlerinde krklar ve kesikler olduu tespit edildi.

KIRMIZI IIKTA GEçEN YANDI

Bir dizi ameliyat geçiren genç salkç, kaza neticesinde 8 ay iine devam edemedi. 2. Asliye Hukuk Mahkemesine dava açan ebe, krmz kta geçerek kendisini yaralayan sürücüden 10 bin TL maddi, 75 bin TL manevi tazminat talep etti. Davac, yarglama srasnda maddi tazminat talebinden feragat etti.

Mahkemede savunma yapan daval sürücü, kusurlu olmadn, talep edilen manevi tazminatn çok yüksek olduunu ileri sürerek davann reddini istedi. Taraflar dinleyen mahkeme, alnan bilirkii raporu ve tüm dosya kapsamna göre daval sürücünün 20 bin TL manevi tazminat ödemesine hükmetti. Karar temyiz edildi. Dava dosyasn yeniden deerlendiren Yargtay 17. Hukuk Dairesi, hükmün onanmasna karar verdi. Yargtayn içtihat metni niteliindeki kararyla, krmz kta geçerek kazaya sebebiyet veren sürücülerin manevi tazminat ödemesinin önü açld.

Ana Sayfaya Git