"Kırsala kalkınma" hamlesi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, çiftçilere destek olmak amacıyla "kırsal kalkınma" hamlesi başlattı.

Haberler 25.09.2019 - 09:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Büyükehir Belediyesine kayym olarak ataan Diyarbakr Valisi ve Büyükehir Belediyesi Bakanvekili Hasan Basri Güzelolu, ilde krsal kalknma hamlesi balatmak içinilk imzay att. Üetim yapan çiftçilere destek sunulmas amacyla ibirlii protokolü imzaland.

Büyükehir Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen programda konuan Büyükehir Belediye Bakan Vekili Vali Hasan Basri Güzelolu, milletin geleceini aydnlatacak çalmalar yürütmeyi amaçladklarn söyledi.

Diyarbakrn sahip olduu potansiyele deinen Güzelolu, Diyarbakr bir üretim cennetidir. Her köesinde tarm, her boyutunda üretim yaplan çok güçlü bir üretim merkezi. u andaki mevcut üretim potansiyelimizle, Türkiyenin tarmsal, bitkisel ve hayvansal üretiminde ilk 5teyiz. Her alanda bu iddiamz her gün artryoruz. diye konutu.

- Silvan Projesinin akbeti

PKK ve i birlikçilerinin bugüne kadar Silvan Barajna 15e yakn saldr gerçekletirdiine iaret eden Güzelolu, bu saldrlarda vatani görevini yapan 8e yakn güvenlik görevlisinin ehit olduunu aktard. PKKnn bu saldrlar yaparak Diyarbakrn kalknmasn, gelimesini, Diyarbakr insannn refahla bulumamasn engellemek istediini dile getiren Güzelolu, terör örgütlerinin karanlktan beslendiini, buna izin vermeyeceklerini ifade etti.

Güzelolu, sözlerini öyle sürdürdü:

GAP Projesi kapsam

GAP projesinden sonra Türkiyenin ikinci dönüüm, sosyal ve kalknma projesi olan Silvan Projesi ile 235 bin hektar alan sulamaya açacaz. Bu Diyarbakr sadece bölgenin ve Türkiyenin deil dünyann sayl bir üretim merkezi haline getirecek. Sadece üreten olmayacaz. Sadece üretimi deil, katma deerli üretimi gerçekletirerek bire 10, bire 50 ve bire 100 geliri Diyarbakra getireceiz. Gda sanayinin altyapsnda, gdaya dönük organize sanayi bölgelerinin kurulmasnda bugün çalmalar balattk. Gdaya dayal organize sanayi bölgesinin imar, tahsis ve altyap çalmalar tamamland. Üretimin gerçeklemesi amaçlandnda üretim altyaps da bu ekilde tamamlandnda inallah Diyarbakr dünyann katma deerli ürünlerinin üretildii ve tarm borsasnn fiyat belirledii bir merkez haline gelecek.

Güzelolu, vatandalarn belediyeye görevlendirme yaplmasndan önceye ilikin, Büyükehir Belediyesinin kapsna gidip yardm istedik, reddedildik. Projeleri anlatma isteimiz kabul edilmedi. dediini belirterek, unlar kaydetti:

Peki, nasl bir belediyecilik bu? Nasl halka dayal bir belediyecilik? Halkn derdiyle dertlenmeyen, onun derdini anlamayan, dinlemeyen bir belediyecilik olur mu? Olmaz. Öyle bir yaklam olur mu? Bizim derdimiz bu zihniyetle, bu ihanet ebekesi ve temsilcileri ile. imdi bugün hamdolsun bu milletin hakkn bu millete veriyoruz.

Hizmet alann geniletmek

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann güveni ve çileri Bakan Süleyman Soylunun onayyla Büyükehir Belediye Bakan Vekili olarak göreve geldiini dile getiren Güzelolu, belediyenin kaynaklaryla Diyarbakra nasl daha fazla hizmet edilebilir diye çaltklarn anlatt.

Güzelolu, çok ksa bir sürede Diyarbakrn tarmda, sanayide ve hizmetler sektöründe çok ilerleyeceini belirterek, Bütün bunlara inanan bu meselede bizden olan ve kendisine güvenen aziz Diyarbakrllar, hamdolsun hiçbir provokasyonun, bu kente zarar verecek hiçbir oluumun içinde olmad, terör örgütü PKK ve i birlikçilerinin çarlarna icabet etmedi. Diyarbakr bunlara asla prim vermedi. Diyarbakr duruuyla kararl bir ekilde geleceine sahip çkt. diye konutu.

Konumalarn ardndan Diyarbakr Büyükehir Belediyesi ile Eil Organik Tahl Üreticileri Birlii ve Dicle Organik Meyve Üreticileri Birlii arasnda protokol imzaland

Program, Tarm ve Orman l Müdürlüü personelinden oluan Türk Halk Müzii ekibinin Türkçe ve Kürtçe arklar seslendirmesiyle sona erdi.

Programa, AK Parti Diyarbakr milletvekilleri Oya Eronat ve Ebubekir Bal, AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Vildan Polat, Tarm ve Orman l Müdürü Mustafa Ertan Atalar, AK Parti l Bakan Süleyman Serdar Budak ve üreticiler katld.

Ana Sayfaya Git