Kış geri geliyor

Türkiye'nin büyük bölümünde görülecek yağışların, çarşamba ve perşembe günleri Trakya ile iç ve doğu kesimlerde kar şeklinde etkili olacağı tahmin ediliyor

Haberler 23.03.2021 - 10:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hava scaklklarnn, yarn kuzeybat kesimlerden balayarak hafta ortasndan itibaren 6-15 derece azalaca öngörülüyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüünden yaplan uyarya göre, Akdeniz üzerinden gelen yalar ve Balkanlar üzerinden gelen souk sistemin kuzeybat kesimlerden balayarak Türkiyeyi etkilemesi bekleniyor.

Marmarann güney ve dousu, Bat ve Orta Karadeniz, Ege, Akdeniz, ç Anadolu ile Dou Anadolunun güney ve batsnda yalarn yer yer kuvvetli olaca tahmin ediliyor.

Genellikle saanak ve yer yer gök gürültülü saanak eklinde görülecek yalarn, zamanla Marmarann dousunun yüksek kesimleri, ç Ege, Bat Karadenizin iç ve yüksek kesimlerinde kuvvetli kar eklinde olaca öngörülüyor.

BÖLGEDE HAVA SOUYACAK

Rüzgarn ç Anadolunun güney ve dousu, Akdeniz, Dou Anadolu, Güneydou Anadolunun dousu ile Dou Karadenizde güney yönlerden kuvvetli ve yer yer frtna eklinde esmesi bekleniyor.

Türkiyenin büyük bölümünde görülecek yalarn, çaramba ve perembe günleri Trakya ile iç ve dou kesimlerde kar eklinde etkili olaca, yal sistemin hafta sonu kuzey ve dou kesimlere çekilerek Türkiyenin büyük bölümünde etkisini kaybedecei tahmin ediliyor.

Hava scaklklarnn, yarn kuzeybat kesimlerden balayarak, hafta ortasndan itibaren 6-15 derece azalaca öngörülüyor.

Türkiyede beklenen souk hava, yer yer kuvvetli saanak ve kar ile kuvvetli rüzgar ve frtnann oluturabilecei olumsuzluklara kar dikkatli ve tedbirli olunmas gerekiyor.

Ana Sayfaya Git