Kış saati uygulamasında dikkat edilecek gün yarın

Yarın saatlerde olacak olan o güncellemenin önüne geçin

Haberler 29.10.2016 - 14:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yaz Saati uygulamas ve k saati uygulamas kaldrld.Türkiyede gün ndan daha fazla faydalanlmas için 30 Ekim pazar günü k saati uygulamasna geçilmemesi karar nedeniyle otomatik saat ayarl cihazlarn karmaaya neden olmamas için dikkat gerekiyor.

Resmi Gazetede 7 Eylülde yaymlanan 2016/9154 sayl kararla gün ndan daha fazla yararlanmak amacyla ülke genelinde 27 Mart Pazar günü saat 03.00dan itibaren bir saat ileri alnmak suretiyle balatlan yaz saati uygulamasnn sürdürülmesi kararlatrlarak, 30 Ekim Pazar günü saat 04.00dan itibaren bir saat geri alnmas ibaresi yürürlükten kaldrld.

Buna göre 30 Ekimden itibaren Türkiyenin yeni evrensel saat dilimi UTC+2 yerine UTC+3 oldu. Bu balamda Bilgi Teknolojileri ve letiim Kurumunca yetkilendirilerek hizmet sunan operatörler ile kurum ve kurulularn ilgili altyap ve sistemlerinde yaz saati uygulamasnn otomatik olarak sona erdirilmemesi için gerekli düzenlemeleri yapmas istendi.

Altyap ve sistemlerde hatal saat deiiklii nedeniyle maduriyet yaanmamas için tüm tedbirleri almas istenen operatörler, abonelerini ve tüketicilerini telefonlarnda otomatik saat deiikliine kar uyaracak.

Gerekli güncellemelerin yaplamamas halinde, Türkiyede k saati uygulamasna geçilmeme karar nedeniyle akll telefonlarn ve dier cihazlarda otomatik saat ayarlarnn iptal edilmesi, muhtemel sorunlar en aza indirecek.

Ana Sayfaya Git