Kitap fuarına öğrenci akını

Diyarbakır Yenişehir Belediyesi tarafından organize edilen kitap fuarı öğrencilerden yoğun ilgi gördü. Kalabalık gruplar şeklinde öğrencilerin ziyaret ettiği fuara katılan yayınevleri de ilgiden memnun kaldıklarını ifade etti.

Haberler 13.03.2018 - 09:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Yeniehir Belediyesi bünyesinde Kitap Günleri kapsamnda organize edilen ve 9 Martta kaplarn kitapseverlere açan kitap fuar örencilerden youn ilgi gördü. Kültür ve Kongre Merkezinde yaklak 130 yayn evinin katlmyla 1 milyon kitaptan oluan fuara kalabalk gruplar eklinde örenci ziyaretleri devam ediyor. Uzun bir aradan sonra geni katlmla düzenlenen kitap fuarna katlmn kendilerini memnun ettiini belirten yayn evleri, ilerleyen günlerde younluun daha artmasn beklediklerini ifade etti.

lgiden memnunuz

Fuara ilgiden mutlu olduklarn belirten Melis Yldz, Örenciler geliyorlar, kitap okuyorlar. nallah her bölgede ayn ekilde olur. Bu ekilde okuma yazmay sevdirebiliriz herkese. Özellikle ailelerle çocuklar geliyor. Babalar, aileleri yardmc oluyorlar dedi.

Örencilerin gelmesiyle younluk var

stanbuldan fuara katldklarn belirten yayn evi temsilcisi Yakup Demir ise, En son 6-7 yl önce TÜYAP tarafndan düzenlenen fuara katlmtk. 6 yl sonra ilk defa bir daha geldik. lk 4 gün fazla bir younluk yoktu ama bugün örenciler gelmesiyle bir younluk var. Güzel bir yer olmu. Hem belediye bakanna hem de fuar organizasyonu yapanlara teekkür ediyoruz. Bugün biraz hareketlilik var inallah daha iyi olacak. Böyle bir organizasyon yapld için teekkür ederiz. Tüm Diyarbakr halkn da fuara bekliyoruz diye konutu.

Vatandalarn katlmasn bekliyoruz

Türkiye Yazarlar Birlii adna fuarda stant açtklarn kaydeden aratrmac yazar Mehmet Ali Abakay, daha çok örencilerin fuar ziyaret ettiinin altn çizdi. Abakay, unlar söyledi:

Eitimci olduumuz için örencilerin maddi durumlarn biliyoruz az veya çok. Vatandan da katlmasn bekliyoruz. nsan aç olmadkça açl, uyku hissetmedikçe uykunun kymetini bilmez susamadkça suyun deerini bilmemek gibi. Kitap daima hayatn temel direklerinden bir tanesidir ama sanal ortam, internet gençleri, yetikinleri dahi kitap okuma eyleminden soutuyor. Bizim üzüntümüz bundan. Ben ahsen 40n üzerinde kitap yazdm, okunmasn istiyoruz ticari bir gayemiz yok.

Kitap fuar 18 Marta kadar ziyaretçilerini arlayacak.

Ana Sayfaya Git