Kız çocuğuna istismar sanığı: Hadım edildim, mümkün değil

VAN'da yüzde 25 zihinsel engelli 15 yaşındaki kız çocuğuna, kanama şikayetleri nedeniyle götürüdüğü bitkisel yollarla tedavi yaptığını iddia eden O.B.'nin cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanmasına devam edildi. Sanık, bir hastalığı nedeniyle hadım edildiğini ve bu nedenle böyle bir şeyin mümkün olamayacağını söyledi.

Haberler 18.07.2018 - 11:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vanda 3 yl önce yüzde 25 zihinsel engelli kz çocuu, kanama ikayetleri görülmeye balannca ailesi tarafndan hastaneye götürüldü. Hastaneden sonuç alamayan aile, o dönem 15 yanda olan kzlarn, bitkisel yöntemlerle tedavi yaptn iddia eden Ö.B.,ye götürdü. ddiaya göre aralklarla ailenin evine giderek çocua tedavi uygulayan Ö.B., bir süre sonra engelli kzn tedavisini yalnz yapmak istediini söyledi. Aile bireylerinin dar çkmas üzerine çocuk, Ö.B. tarafndan cinsel istismara maruz kald.

Kzn ikayetleri geçmeyince aile, bu kez de kzlarn 2017 ylnda tedavi için stanbula götürdü. Burada yaplan muayenede, kzn istismara urad anlalnca soruturma balatld. Soruturma kapsamnda ifadesi alnan Ö.B. adli kontrol kaydyla serbest brakld. Ö.B. hakknda stanbulda açlan çocuun nitelikli cinsel istismar, cebir tehdit ve hile kullanarak kiiyi hürriyetinden yoksun brakma suçlarndan dava Vana tand.

Ailenin bavuruda bulunduu Yaam Kadn çevre Kültür ve letme Kooperatifi (YAKAKOOP) Aktivisti Gülmay Gümühan, olayn örenilmesinin ardndan Aile ve Sosyal Politikalar l Müdürlüü avukatlar ve Van Barosunun hemen harekete geçtiini ve yetkililerin madurun evine giderek psikolojik destek vermek için çalma balattklarn söyledi.

HADIM EDLDM

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanl ile Yaam Kadn çevre Kültür ve letme Kooperatifi (YAKAKOOP), Van Barosunun da müdahil olduu davann ilk durumas, Van 1. Ar Ceza Mahkemesinde 16 Maysta görüldü. Davada sank, bir hastal nedeniyle hadm edildiini ve bu nedenle böyle bir eyin mümkün olamayacan iddia etti. Sank Ö.B.,nin tutukluluk halinin devam edilmesine karar veren mahkeme heyeti durumay erteledi.

BAKA çOçUKLARA DA STSMAR HTMAL

Davann dün görülen ikinci durumasna, Aile ve Sosyal Politikalar l Müdürlüü avukatlar, Van Baro Bakan Murat Timur, madur Avukat Dilan Kunt Ayan katld. Sank Ö.B., hasta olduunu gerekçe göstererek durumaya Ses ve Görüntü Biliim Sistemi (SEGBS) ile katld. Sank Ö.B., durumada suçu kabul etmedi. Durumada Avukat Murat Timur, sann baka çocuklara da bu yöntemle istismar etme ihtimalinin aratrlmasn talep etti. Mahkeme heyeti de bu konunun deerlendirilmesi gerektiini ve Adli Tptan istenen raporlarn henüz gelmemesi nedeniyle durumay ileri bir tarihe erteledi.

Ana Sayfaya Git