"Kızılay Kart" sevinci

Türkiye'de yaşayan bir milyon sığınmacıya dağıtılacak ve kişi başı her ay 100'er liranın aktarılacağı "Kızılay Kart" için başvuran Suriyeliler, yetkililere teşekkür etti.

Haberler 21.12.2016 - 09:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AB nsani Yardm Komisyonunun 348 milyon avro maddi kaynak salad ve Türk Kzlay, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanl ve Birlemi Milletler Dünya Gda Program i birliinde yürütülen Yabanclara Yönelik Sosyal Uyum Yardm Program kapsamnda, kamplar dnda bulunan Suriye vatanda ve l Göç daresi Genel Müdürlüüne kaytl dier snmaclara her ay kii ba yüzer lira nakdi yardm yaplacak.

Göç daresi l Müdürlüüne Kzlay Kart almak için youn bir ekilde bavuran Suriyeli snmaclar, Sosyal Yardmlama ve Dayanma Vakf (SYDV) çalanlar tarafndan kayt altna alnyor.

Batman Valisi Ahmet Deniz, Suriyeli snmaclara Türkiyenin kucak açtn, Suriyeden savatan kaçan komulara kucak açmann çok önemli ve insani bir davran olduunu söyledi.

Türkiyenin dünyada insani davran ile örnek gösterilen bir ülke olduuna dikkati çeken Deniz, ülkenin bugüne kadar 3 milyona yakn Suriyeli için kendi bütçesinden 13 milyar dolar harcama yaptn bildirdi.

Kentte snmaclara devletin imkanlar ölçüsünde yardmlarn devam ettiini kaydeden Deniz, Batmanda 3 bin aile yaklak 15 bin kiinin ikamet ettiini, vakf imkanlaryla periyodik olarak desteklemeye çaltklarn, Kzlayn öncülüünde yeni bir çalmann bulunduunu aktard.

Bu çalma çerçevesinde yürütülen Yabanclara Sosyal Uyum Projesi kapsamnda SYDV araclyla bavurular alnarak listeler oluturulduunu ifade eden Deniz, Kzlay tarafndan verilecek Kzlay Kart ile hesaplarna ödeme yaplacak. Ayda kii bana 100er lira aylk ödeme olacak. ifadelerini kulland.

- Her ey düzenli bir ekilde yaplyor

Suriyenin Kaml kentinden 4 yl önce savatan kaçarak Batmana gelen Suriyeli Imad Ahmed de devletin SYDV, Göç daresi ve AFAD üzerinden Suriyelilere yardmlarnn sürdüünü, bundan her zaman büyük mutluluk duyduklarn söyledi.

Yardmlarn Suriyeliler için çok önemli olduunu dile getiren Ahmed, öyle konutu:

Savatan kaçan Suriyelilerin durumlar çok kötü. steimiz güzel bir yardmn olmas. Kaytlar devam ediyor. Her ey düzenli bir ekilde yaplyor. Yetkililer yakndan ilgileniyor. Bu da bizi mutlu ediyor. steimiz bu ekilde devam etmesidir. Kzlay Kart geldiinde paralar verilecek. Bugüne kadar yaplan yardmlardan dolay Türk devletine teekkür ediyoruz. Yardm için kaytlar düzenli bir ekilde devam ediyor.

Vefa Halil ise yardm için kayt yaptklarn, çok mutlu olduklarn aktararak, Kart sayesinde kii bana 100 lira alacaz. Türk devletinin bu iyiliini unutmayacaz. dedi.

Göç daresi l Müdürlüünde süresiz olarak kaytlar devam ederken, kayt altna alnan Suriyeli aileler SYDV elemanlar tarafndan ziyaret edilerek, ailede kaç kii olduu tespit edilecek. Aileler ile ilgili hazrlanacak formlar Ankaraya gönderilecek.

Bütçe tutar 348 milyon avro olan projede, Ankarada onaylanan liste kapsamnda Kzlay Kart çkarlacak ve ödemeler Ocak 2017de balayacak.

Ana Sayfaya Git