Kızılay selzedelere yardım etti

Diyarbakır'da Kızılay Sur Şubesi tarafından, Sati köyünde sel felaketinden etkilenen ailelere giyim, gıda, temizlik malzemeleri ve battaniye yardımı yapıldı.

Haberler 11.04.2019 - 11:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk Kzlay Sur ubesi, Sati köyünde oluan iddetli ya sonucu meydana gelen sel felaketinden etkilenenlere yardm eli uzatt.

Sati köyü muhtar Metin Aslan, sel bölgesini Sur Kzlay yetkilileri ve Sur Kaymakam Abdullah çiftçiyi gezdirerek madur aileler hakknda bilgi verdi.

Yardm datmnda Sati köyünü ziyaret eden Sur Kaymakam Abdullah çiftçi, Türk Kzlay dünyann her yerinde, afetlerden, sellerden etkilenen madur kiilere, ailelere her daim yardmc olmaya çalmakta, bu balamda Diyarbakrmzda, insani yardm faaliyetleri icra etmektedir. dedi.

ALELERE YARDIM EL UZATILDI

Köylüler tarafndan karlanan çiftçi, evleri gezerek kendilerine gerekli destei vereceklerini açklad. Devletin madur ailelerin yannda olduunu ifade eden çiftçi, köyde gerekli ilaçlama çalmay balattklarn kaydetti. Öte yandan köydeki derenin slah için i makineleri çalmalarna balad.

Selden etkilenenlere yönelik tespit çalmalarn hzlandran Türk Kzlay Sur ubesi, madur olan vatandalara gda kolisi, giyim, battaniye ve temizlik malzemeleri yardmnda bulundu.

Türk Kzlay Sur ubesi Bakan Abdulaziz Yatkn, yapt açklamada, ilçenin herhangi bir yerinde afet meydana geldiinde Türk Kzlaynn hzl bir ekilde müdahale ettiini söyledi.

Su basknlarnn yaand evleri ziyaret ederek eksikleri tespit ettiklerini belirten Yatkn, Vatandalarmza acil ihtiyaçlar olan gda, yatak, battaniye ve temizlik malzemeleri verildi. Sahadaki arkadalarmz çalmalara devam ediyorlar, madur olan ailelerimize yönelik gda yardmlarmz devam edecek. dedi.

Ana Sayfaya Git