Kızımızı kurtarın!

MARDİN'in Yeşilli ilçesinde zorla eve zorla giren kişi ya da kişiler tarafından yorgana sarılıp kaçırılan 16 yaşındaki D.M.'nin ailesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'dan yardım istedi. Aile, kızlarının yaşının küçük olduğunu, gelin edilmesinden korktuklarını söyledi.

Haberler 21.03.2018 - 11:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yeilli ilçesinde ailesiyle birlikte yaayan D.M., 9 gün önce evde uyurken, kimlii belirsiz kii ya da kiiler kapy krp içeri girdi. Bu kiiler, kz, kimse görmesin diye yorgana sararak kaçrd. Kzlarnn akrabalar tarafndan kaçrldn söyleyen aile, lçe Emniyet Müdürlüüne giderek ikayetçi oldu. Polis ekipleri, çocuun bulunmas için çalma balatt. D.M.den henüz haber alnamazken, baba Metin M., kznn kaçrld gün einin rahatszl nedeniyle hastaneye gittiklerini belirterek, olay öyle anlatt:

Sabah evden çktk ve saat 11.00 gibi eve döndük. Kapy bir çaldm, ancak açan olmad. kinci kapy krp eve girmiler. Baktm, kzm yerinde yok. Kznn kaçrld gün eminin rahatszl nedeniyle hastaneye gitmitim. Kzmn evde olmadn fark edince hemen emniyete gittim. Amcamn olu, Senin kzn kaçrlm dedi. Kimdir? dedim, brahim adnda bir kii kaçrm dedi. Nasl kaçrlm diye baknca, evin her iki kapsnn da krldn gördük. Kzm evde uyuyormu, her iki kapy krarak içeri girmiler ve yorgana sarp götürmüler. Olayn üzerinden 9 gün geçti. Polis hala aratrma yapyor. Benim Cumhurbakanm, Babakanm ve bakanmzdan istirhamm, kzmn bir an önce bulunmas. Kzm 9 gündür kayp. Daha önce ne telefon açtlar ne de istediler. Kzmn telefonu bile yok. Zaten küçüktür kzm. Kzm 16 yandadr, ufaktr. Kzm kaçran iki evlidir, birinin resmi nikh var. Ya ufaktr, çocuk gelin olmasn ne kendisi ne de biz istiyoruz. Kaçrdklar aracn plakas belli, kaçranlar belli. Ama hala bulunamad. Kzmn bir an önce bulunmasn istiyorum dedi.

Kznn daha çocuk yata olduunu belirten anne Mülkiye M. ise kaçranlarn akrabalar olduunu ama hiç tanmadklarn belirterek, Kzm kaçran 30 yanda var, iki kere evlenip boanm bir adam. Kzmla hiç irtibatlar yoktu. Ne terlik, ne yazma vard. Yorganla birlikte götürdüler. Haberi olsa böyle mi gider? Ablamla bile konumuyorum. Kzm bu yanda gelin yaplsn istemiyorum. Herkes küçük yata gelinlere karyz diyor, ben de kzm kurtarmalarn istiyorum diye konutu.

BASAVCILIK: 1 K TUTUKLANDI, ASIL FAL ARANIYOR

Mardin Cumhuriyet Basavcl, Yeilli ilçesinde 16 yandaki D.M.nin kaçrlmasyla ilgili açklama yapt. Suça itirak ettii belirtilen B.S.nin tutukland, olayn asl faile .S.nin ise arand belirtilen açklamada, öyle denildi;

Yürütülen soruturma çerçevesinde; suç konusu olaya itirak ettii deerlendirilen üpheli B.S. gözaltna alnm ve savunmasnn tespitine müteakip tutuklama talebi ile 15/03/2018 tarihinde Mardin Nöbetçi Sulh ceza hakimliine sevk edilmitir. Mardin Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliince ad geçen üpheli tutuklanmtr. Yine mezkur olayn asli faili olduu deerlendirilen üpheli .S. hakknda ise yine Mardin nöbetçi Sulh Ceza Hakimliince yakalama karar çkartlmtr. Firari olan üphelinin yakalanmas amacyla yaplan soruturma ilemleri halen devam etmektedir. htiyaç hasl olmas durumunda soruturmann aamas ile ilgili olarak ayrca bilgilendirme yaplacaktr.

Ana Sayfaya Git