Kızın rızası suçu örtmez

DİYARBAKIR'da 2015 yılında nüfus kaydına göre 11, kemik testine göre ise 15 yaşında olan S.E.'yi kaçırarak cinsel istismarda bulunduğu ve dini nikah kıydığı iddiasıyla yargılanan 29 yaşındaki M.T., 15 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Haberler 10.08.2017 - 09:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ddianameye göre nüfus kaydnda 2004 doumlu görünen, ancak alnan kemik ya raporuna göre suç tarihinde 15 yanda olan S.E., 2015 yl Ekim aynda babasnn tuhafiye maazasnn karsndaki iyerinde gda maddesi satan esnaf M.T. tarafndan kaçrld. M.T. evine götürdüü S.E. ile cinsel ilikiye girdi. Ailesi ikayetçi oldu ve kaçrlan S.E., yaklak 3.5 ay sonra evine döndü.

Soruturma açan savc hazrlad iddianamade S.E.yi kaçran M.T.nin, onu Hazro lçesine götürdüünü, dini nikah kydn ve 3.5 ay süreyle birçok kez cinsel ilikiye girdiini belirtti. Hakknda yakalama kararyla aranrken 21 Ocak 2016 günü polis tarafndan yakalanan M.T.nin tutuklandn belirten savc, üphelinin ifadesinde maduru rzasyla kaçrp, cinsel ilikiye girdiini söylediini belirtti.

çOCUUN RIZASI SUç OLUUMUNU ENGELLEMEZ

Madurun 15 yan bitirmediini belirten savc, çocuun rzasnn suçun oluumunu engellemediini vurgulad. Madurun anne ve babasnn ikayetten vazgeçtii kaydedilen iddianamede, doktor raporunda cinsel istismarn tespit edildii ifade edildi. üphelinin, küçük maduru kaçrarak, birden fazla kez cinsel istismarda bulunduunu belirten savc, M.T.nin çocuun nitelikli cinsel istismar ve Cinsel amaçla çocuu hürriyetinden yoksun klma suçlarndan 25 yla kadar hapisle cezalandrlmasn istedi.

çEVREMDE çOK KIZ KAçIRMA OLAYI OLDU, KMSE TUTUKLANMADI

ddianamenin kabulünün ardndan M.T.nin tutuklu yarglamas Diyarbakr 3üncü Ar Ceza Mahkemesinde yapld. 5 ay tutuklu kaldktan sonra serbest braklan M.T. ifadesinde madur ile ilikiye girmediini savunarak, Ailesine ve mahkemeye ilikiye girdiimizi söylememizin sebebi evlenmek istememizdir. Suç olduunu bilmiyordum. çevremde çok kz kaçrma olay oldu, kimse tutuklanmad. Bunun için böyle birey yaptm dedi.

Durumada ifadesi alnan madurun annesi K.E. ve babas O.E., davann kapanmasn istediklerini için ikayetçi olmadklarn söyledi. Madur S.E. ise talimatla alnan ifadesi srasnda sk sk alad. Sanktan ikayetçi olduunu belirten S.E. zorla kaçrldn, tehditler yüzünden rzasyla kaçtn söylediini belirtti.

MAHKEME: çOCUUN RIZASI SUçU ENGELLEMEZ

Kararn açklayan mahkeme, sank M.T.yi çocuun nitelikli cinsel istismar ve Kiiyi hürriyetinden yoksun klma suçlarndan 15 yl 10 ay hapis cezasna çarptrd. Gerekçeli kararda, 15 yandan küçük madurun rzasnn hukuken geçerli olamayacana ve suçun olumasn engelleyemeyeceine vurgu yapld.

KAçIRILMADAN 2 GÜN ÖNCE OYUNCAK BEBEK STEM

9 Ekim 2015 günü küçük kzlar kaçrlan anne K.E. ve baba O.E. savcla suç duyurusunda bulunmu, kzlarndan 36 gün boyunca haber alnamamas üzerine 14 Kasm 2015 günü basn açklamas yapmt. çocuunun kaçrld dönemde gazetecilere konuan anne K.E., kznn kaçrlmadan 2 gün önce babasndan oyuncak bebek istediini söylemiti.

Ana Sayfaya Git