Kızın yanağını sıktı tutuklandı

DİYARBAKIR'da, bir okulun önünde 8 yaşındaki kız çocuğu E.O.'nun yanağını sıkan 18 yaşındaki F.D., mağdurun annesinin şikayetinden vazgeçmesine rağmen, tutuksuz yargılandığı davanın 2'nci duruşmasında tutuklandı.

Haberler 08.04.2017 - 10:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda geçen 24 Ekim günü meydana gelen olayda, bir ilkokulda okuyan 8 yandaki E.O.nun yanna gelen 18 yandaki F.D., iddiaya göre küçük kzn yanan skt ve boynuna sarld. çocuun bir gün sonra olay anlatmas üzerine ailesi ikayetçi oldu. Gözaltna alnan F.D., çkarld adli mercilerce tutuksuz yarglanmak üzere serbest braklrken, olayla ilgili soruturma balatld.

Soruturma sonunda hazrlanan iddianamede, F.D.nin çocuun cinsel istismar suçundan 4.5 yldan 12 yla kadar hapisle cezalandrlmas istendi. ddianamede, F.D.nin cinsel amaçla madurun boynuna sarldn belirten savc, küçük çocuun ise korkarak üpheliyi tekmeledii ve kaçtn ifade etti. Madurun annesinin üpheliden ikayetçi olduunu hatrlatan savc, F.D.nin ise sadece çocuun yanan sktn ve kötü bir niyetinin olmadn söylediini kaydetti. üphelinin cinsel amaçla, tanmad maduru kucaklamak ve yanan skmak suretiyle belirtilen suçu ilediini iddia eden savc bu nedenle cezalandrlmasn istedi.

SADECE YANAINI SIKTIM

ddianamenin kabul edilmesinin ardndan F.D.nin tutuksuz yarglanmasna Diyarbakr 7nci Ar Ceza Mahkemesinde baland. fadesinde suçlamalar reddeden sank F.D., Ablama yardm etmek için çalt okula gidiyordum. Okul kapsnn önünde duvar üstünde oturuyordum. Madur da okula gidiyordu. Yanma geldi. Sadece yanan sktm. Madur bana tekme atmad, ben madurun boynuna sarlmadm ve öpmedim. Yanan sktktan sonra hiçbirey demedi, zil çald okula girdi dedi.

ALE KAYETTEN VAZGEçT

Davann geçen gün görülen 2nci celsesinde ifadesi alnan madurun annesi C.A., sann gençlii nedeniyle ikayetten vazgeçtiklerini belirterek unlar anlatt:

Olay günü kzm koarak, kan, ter içinde eve gelmiti. Olayn olduu gün babas evdeydi ve birey söylemedi. Sonraki gün kzm okula brakrken olay anlatt. Ben de okula gidip öretmenleri ile görütüm. Snf öretmeni 2 saat sonra beni arayp kzmn iyi olmadn söyledi. Okula gittiimizde Ben o kiiyi gördüm dedi. Okula gittiimizde ahs oradayd. lk kez o gün ahs ile yüz yüze geldik. ki aile arasnda tartma oldu ama konuyu kapattk.

SAVCI STED, MAHKEME TUTUKLADI

Sann avukat smail Koç ise müvekkilinin cinsel istismar suçu ilemediini savunarak, Aleni bir yerde ve yüzlerce insann önünde bu suçun ilenmesi hayatn olaan akna aykrdr. Yüzlerce insan olmasna ramen bunu gören kimse olmamtr. Müvekkilim tamamen insani duygularla ve küçük bir çocuu kardei gibi görmesi nedeniyle yanan tutmutur diye konutu.

Cumhuriyet Savcs ise, sann tutuklanmasn talep etti.

Ara kararlarn açklayan Mahkeme, kuvvetli suç üphesinin varl gerekçesiyle sank F.D.nin tutuklanmasna karar verdi. F.D. durumadan sonra polis tarafndan cezaevine götürüldü. Duruma ise ertelendi.

Ana Sayfaya Git