Kızını döven anneye 1,5 yıl hapis istemi

DİYARBAKIR'da, kızı N.D.'ye (12) tokat atarak, dövdüğü iddia edilen anne A.D. (52) hakkında 'Basit yaralama' suçundan 6 aydan 1,5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Anne A.D., yargılama sonunda suçlu bulunup, cezalandırılırsa, çocukları üzerindeki velayet ve vesayet hakkından men edilecek.

Haberler 03.04.2018 - 09:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Balar ilçesinde yaayan D. ailesinin evinde, 18 Austos 2017 günü, 200 lira parann kaybolmas üzerine kardeler arasnda tartma çkt. ki kardein, 12 yandaki N.D.yi suçlamas üzerine, anne A.D. çocuklarn yanna geldi. ddiaya göre, tartmay duyan anne, daha sonra kz N.D.ye tokat atarak, dövdü. N.D., annesinin kendisini dövmesi üzerine polis merkezine giderek, ikayetçi oldu. Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca olayla ilgili soruturma balatlrken, hastaneye sevk edilen N.D.nin basit tbbi müdahale ile giderilebilecek ekilde yaralandna dair rapor alnd.

ANNE HAKKINDA 1, 5 YIL HAPS STEM

Soruturmay 30 Ocak günü tamamlayan Savclk, anne N.D. hakknda Altsoydan çocua kar basit yaralama suçundan 6 aydan 1,5 yla kadar hapis istemiyle iddianame hazrlad. Diyarbakr 4üncü Asliye Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianemede, üpheli annenin üzerine atl suçlamay kabul etmedii ifade edildi. Madurun yaralanmasna ilikin samimi anlatm ile bu anlatm dorulayan doktor raporu ve dosyadaki deliller birlikte deerlendirildiinde üpheli annenin ifadesinin kendisini suçtan kurtarmaya yönelik olduunu belirten savc, A.D.nin ruh ve beden bakmndan kendisini savunamayacak yata olan kz N.D.yi yaralayarak, atl suçu iledii kaydedildi.

CEZA ALIRSA VELAYET HAKKINDAN MEN EDLECEK

ddianamede, üpheli annenin hapis cezasna çarptrlmas halinde, sürekli, süreli veya geçici bir kamu görevinin üstlenilmesinden, atamaya veya seçime tabi bütün memuriyet ve hizmetlerde istihdam edilmekten, velayet hakkndan, vesayet veya kayyumlua ait bir hizmette bulunmaktan,vakf, dernek, sendika, irket, kooperatif ve siyasi parti tüzel kiiliklerinin yöneticisi veya denetçisi olmak gibi belli haklar kullanmaktan yoksun braklmas da talep edildi.

Ana Sayfaya Git