Koalisyon, ABD'li generalin DSG sorumlusu ile fotoğrafını paylaştı

IRAK ve Suriye'de DEAŞ terör örgütü ile mücadele için kurulan uluslararası koalisyonunun resmi sosyal medya hesabından, ABD'li General Paul E. Funk ile terör örgütü YPG'nin omurgasını oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri'nin (DSG) bir sorumlusunun çektirdiği fotoğraf paylaşıldı. Fotoğraf, "General Funk, Orta Fırat Vadisi'nde DSG liderliğinde DEAŞ'a karşı bir operasyonu tartışıyor. Bölgeyi özgürlüğe kavuşturma konusunda kararlıyız" mesajı ile paylaşıldı.

Haberler 13.07.2018 - 11:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ABDL GENERAL DSG SORUMLUSU

Fotoraf, DEAla Mücadele Uluslararas Koalisyonu Sözcülüünün resmi sosyal medya hesabnda paylald. Fotorafta, ABDli General Paul E. Funk ile terör örgütü PKKnn Suriyedeki uzants YPGnin omurgasn oluturduu DSGnin üst düzey sorumlusu bir arada görülüyor. Paylamn altna ise General Funk, Orta Frat Vadisinde DSG liderliinde DEAa kar bir operasyonu tartyor. Suriyenin bu bölümü affetmiyor, çatmalar sert olacaktr. Bu bölgeyi 4 yllk zulüm ve basknn ardndan özgürlüe kavuturma konusunda kararlyz mesaj yazld.

MENBçTEN AYRILMAYACAKLARINI AçIKLAMITI

ubat aynda yabanc basn mensuplar ile Menbiçe giden General Paul E. Funk., Amerikan askerlerinin bölgeden ayrlmayacan söylemiti. ABDli askeri heyetin Menbiçi ziyareti srasnda gazetecilerin sorularn yantlayan General Funk, Amerikan güçlerinin Kürt müttefiklerini desteklemek ve Türkiyenin Zeytin Dal Harekt sonrasnda tansiyonu düürmek üzere Menbiçte olduunu söylemiti.

Ana Sayfaya Git