Kocaköy'den şok suçlama!

Kocaköy Beledisine kayyum olarak atanan Turhan, "Belediye bütçesi vatandaşın dışında her yere harcanmış.Hayatın olağan akışına ters faturalar var." dedi.

Haberler 08.04.2017 - 10:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanlnca Diyarbakrn Kocaköy ilçesine Belediye Bakan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Yusuf Turhan, Belediye bütçesi vatandan dnda her yere harcanm. Rakamsal olarak, kat üzerinde açk brakmamlar ama tespitli. Vatandaa harcanmam verilen paralar. Hayatn olaan akna ters faturalar var. dedi.

çileri Bakanlnn onayyla Valilik tarafndan, silahl terör örgütüne üye olmak suçundan 2 ubatta tutuklanan DBPli Belediye Bakan Affüllah Karn yerine görevlendirilen Turhann ilçedeki vatandalarn özlemle bekledii belediye hizmetlerine kavumas için balatt çalmalar sürüyor.

Turhan, ilçenin DBPli belediyeden dolay yaad maduriyeti ve Kocaköy için belirledikleri hedefleri anlatt.

- Belediye bütçesi vatandan hizmetinde

Göreve baladklarnda ciddi problemlerle kar karya kaldklarn belirten Turhan, DBPli Belediye Bakan Kar döneminde belediyede örgüte destek veren kiilerin çaltn, bunlarn maa almalarna ramen i yapmadklarn söyledi.

Turhan, göreve gelince belediyede örgütle ba olanlarla ilgili ilem yaptklarn ve ilçenin ihtiyaçlaryla ilgili de bir çalma balattklarn bildirdi.

Belediyenin araç parknda ciddi eksiklikler bulunduunu tespit ettiklerini, bunlar devleti imkanlar ve hibe desteklerle çözmeye çaltklarn anlatan Turhan, çöp toplanmayan 9 köye konteyner takviyesi yaparak daha salkl çevre temizlii için hizmet vereceklerini aktard.

Turhan, göreve balamalaryla devletin imkanlarnn vatandaa aktarldna iaret ederek, belediye bütçesinin hiçbir kuruunun vatandan hizmeti dnda harcanmadn vurgulad.

- Her kesime hizmet

Turhan, ilçede ulam sknts olduunu dile getirerek, parke çalmas yaplmadn söyledi.

Yaklak 10 milyon liray yol çalmalar ile halkn hizmetine sunacaklarn anlatan Turhan, ilçenin engebeli arazi yaps olduu için yaanan ulam skntsn çözmek amacyla belediyeye kazandracaklar minibüsü vatandalarn kullanmna ücretsiz sunacaklarn bildirdi.

Turhan, talep üzerine ilçede eksiklii hissedilen bir düün salonu yapacaklarn anlatarak, Gençlik merkezi, kadn ve erkekler için taziye evi ve üst katnda misafirhane olacak. çocuklar ve gençler için de mini sahalar yapacaz. diye konutu.

lçenin en büyük probleminin merkez mahallelerden birinin kanalizasyon hattnn bulunmamas olduuna dikkati çeken Turhan, konuyla ilgili ller Bankas ve Diyarbakr Su ve Kanalizasyon daresi (DSK) ile görümeler yaptklarn, bu kapsamda 4 milyonluk bir projenin onaylandn aktard.

- Vatandaa harcanmam verilen paralar

Belediye bütçesinin halka yanstlmadn vurgulayan Turhan, öyle devam etti:

Belediyenin bütçesi 3 milyon lira civarnda. Belediye bütçesi vatandan dnda her yere harcanm. Vatandaa sadece görüntü olmas açsndan baz eyler yapmlar ama gerisi nereye gitti? Rakamsal olarak, kat üzerinde açk brakmamlar ama tespitli. Ciddi ekilde tamir masraflar çkm, bunu tespit ettik. Vatandaa harcanmam verilen paralar. Hayatn olaan akna ters faturalar var. Bu da nasl bir çalma yapldn gösteriyor. Vatandan hizmetle ilgili talepleri kesinlikle yerine gelmemi. Bir iki kii belediye bakanlarnn dnda söz sahibi olmu ve onlar nasl isterlerse öyle bir çalma yürütülmü burada.

Turhan, ilçe için hazrladklar baz projelerin onaylandn, bir ksmnn da ihale aamasnda olduunu dile getirerek, unlar belirtti:

Belediyenin bütçesi 2016da 2 milyon lira, bu sene toplam yaptmz projelerin maliyeti ise 20 milyon lira civarnda. Bu, ilçe ölçeinde çok büyük bir rakam. Bunlarn bir ksm sosyal çalmalar, bir ksm da alt ve üst yap ile ilgili. Ayrm yapmadan herkesi hizmetle buluturacaz.

Turhan, devletin imkanlarn vatandalarn hizmetine sunmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git