Kök hücre için pedal çevrildi

Şırnak Talasemi Derneği Başkanı Nurullah Bartan "Halkımızdan en yakın Kızılay Kan Merkezine giderek kan ve hücre bağışında bulunmalarını, 3 tüp kan vererek gönüllü bağışçı olmalarını, nakil bekleyen hastalarımıza umut olmalarını istiyoruz"

Haberler 17.11.2021 - 00:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnakn Silopi ilçesindeki Cudi Da eteklerinde pedallar, lösemi hastalarnn hayata tutunabilmesi için gereken kök hücre bana dikkati çekmek için çevrildi.

rnak Talasemi Dernei, Gençlik ve Spor lçe Müdürlüü ile Silopi Bisiklet Topluluu i birliiyle Her Pedal Bir Umut etkinlii düzenlendi.

Silopi Kapal Spor Salonunda bir araya gelen bisikletliler, Cudi Da eteklerindeki Esenli köyüne kadar 10 kilometrelik parkurda pedal çevirdi.

Burada, dernek tarafndan programa getirilen lösemi hastalar için pasta kesen grup, onlara çeitli hediyeler verdi.

CUD DAINDA PEDAL çEVRDLER

Daha sonra lösemi hakknda bilgilendirme yapld, kök hücre bann önemi anlatld.

rnak Talasemi Dernei Bakan Nurullah Bartan, etkinlii, kan ve kök hüre ba konusunda toplumsal farkndalk oluturmak amacyla düzenlediklerini belirtti.

Bartan, Halkmzdan en yakn Kzlay Kan Merkezine giderek kan ve hücre banda bulunmalarn, 3 tüp kan vererek gönüllü baç olmalarn, nakil bekleyen hastalarmza umut olmalarn istiyoruz. dedi.

Silopi Bisiklet Topluluu Temsilcisi Abdullah çakr, lösemi hastalarnn yalnz olmadn ifade etti.

Etkinlie katlan Elif Ak, lösemi hastas çocuklara moral ve motivasyon olmas için pedal çevirdiklerini, onlarla pasta kestiklerini belirtti.

Lösemi hastas Kevser Barkn da etkinlik için teekkür ederek, Lösemi hastalar ilik bulunamad için hayatn kaybedebiliyor. 3 tüp kan vererek hayatmz kurtarabilirsiniz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git