Kök hücre umudu

Bismil ilçesinde geçirdiği kalp krizi sonucu yatağa bağımlı hale gelen 14 yaşındaki Necat Doğan Karabulut, sağlığına kavuşup okuluna dönebilmesi için kök hücre nakli yapılması gerekiyor.

Haberler 06.04.2018 - 09:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

lçeye bal Kemberli köyünde yaayan anne Gurbet Karabulut, gazetecilere yapt açklamada, olu Necat Doann geçen yl temmuz aynda besledii güvercinlerine yem verdii srada kalp krizi geçirdiini ve daha sonra yatalak olduunu söyledi.

Olunun tedavisi için kükre hücre nakli yaplmas gerektiini anlatan ve bu konuda yardm isteyen acl anne, Olumun tekrar ayaa kalkp okuluna gitmesini ve arkadalaryla oynamasn istiyorum. Onu o halde görünce yüreim yanyor. Allah rzas için olumun iyilemesi için bir yardmda bulunun. Olumu çok seviyorum, büyük adam olacakt ama okul ksmet olmad. diye konutu.

KÖK HÜCRE UMUDU

naatlarda gündelikçi olarak çalan baba Mehmet Karabulut da yaptklar aratrma sonucu stanbuldaki Gaziosmanpaa Taksim Eitim ve Aratrma Hastanesinde kök hücre nakli ile bu hastaln tedavi edilebildiini örendiklerini ancak stanbula gidecek imkanlarnn bulunmadn dile getirerek, unlar söyledi:

Olum, ani kalp krizi geçirip kalp durmasndan dolay beyni 15-20 dakika oksijensiz kaldndan dolay bu hale geldi. Olum bir yldr yatalak ve biz anne baba olarak her gün çocuumuzu bu halde görerek çaresizlikten kahr oluyoruz. Yetkililerden yardm bekliyoruz. Bu hastalkla ilgilenen stanbuldaki doktorlardan kök hücre tedavisiyle bu hastalarn iyiletiini örendik. u an orada tedavi edilen üç hastann iyiletiini söylediler. Bizim imkanmz olmadn için gidemiyoruz.

Ana Sayfaya Git