Kol saati yakalattı

DİYARBAKIR'da 2012 yılında, 37 yaşındaki bedensel engelli kadına cinsel istismarda bulunan ve olay yerinde düşürdüğü kol saatinin üzerindeki DNA örneğinden kimliği tespit edilerek 4 yıl sonra yakalanan 19 yaşındaki Berat Eşsiz, herhangi bir indirim uygulanmadan 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Haberler 12.08.2017 - 09:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kayapnar lçesinde ailesi ile yaayan ve küçükken yaplan yanl ine sonucu yürüme engelli olduu için, tekerlekli sandalye ile yaamn sürdüren 37 yandaki D.Y., 24 Mays 2012 günü saat 21.00 sralarnda evlerine giren kimlii belirsiz kiinin cinsel istismarna urad. hbar üzerine bahçeli eve gelen polis ekipleri, olay yeri incelemesi yapt. Yaplan incelemede, üphelinin evin d duvarndan atlayp bahçeye girdii, zemin kattaki giri kapsnn küçük camn krp, uzatt sopaya takarak madurun çantasn ald ve çantadan anahtarlar çkararak, kapy açp içeriye girdii tespit edildi.

KOL SAATN DÜÜRDÜ

üphelinin temas ettii yerlerden parmak ve vücut izleri toplayan polis, üphelinin cinsel istismar srasnda düürdüü kol saatini incelemeye ald. Evde detayl arama yapan polis, madurun kulland yatak üzerinde bir miktar vücut svs buldu. Kriminal incelemede, vücut svsnn, üphelinin düürdüü kol saatinden alnan epitel hücre örnei ile uyumlu olduu belirlendi. Polis, tüm delilleri veri bankasna yükledi.

HIRSIZLIK YAPINCA KML BELRLEND

Cinsel istismar soruturmasnn devam ettii 27 Austos 2012 tarihinde Balar lçesinde bir evde hrszlk olay meydana geldi.Olay yeri incelemesinde bulunan izleri inceleyen polis, çkan sonuçlar karlatrma için veri bankasna yükledi. Karlatrma sonucunda hrszlk olayndan elde edilen izlerin, cinsel istismar üphelisinin düürdüü kol saati üzerindeki DNA örnei ve madurun yatandan alnan vücut svs ile uyumlu olduu tespit edildi. Aratrmay derinletiren polis, 2 olaydaki izlerin 19 yandaki Berat Esize ait olduunu belirleyince, üpheli hakknda arama karar çkarld. Teknik delillerle kimlii belirlenen Berat Esiz, 13 Ekim 2016 günü yakalanarak tutukland. Savclk talebi üzerine Berat Esizden DNA incelemesi için kan örnei alnarak, olay yerinde bulunan vücut svs örnekleri ile karlatrma yapld. Karlatrmada kol saati üzerindeki DNA örnei ve olay yerindeki vücut svlarnn Berat Esize ait olduu bilimsel olarak kantland.

42 YILA KADAR HAPS STEM

Soruturmay tamamlayan savclk, Berat Esiz hakknda Nitelikli cinsel saldr, Konut dokunulmazln ihlal, Bedenen kendini savunamayacak kiiyi hürriyetinden yoksun klma suçlarndan 42 yla kadar hapis istemiyle iddianame hazrlad. ddianamede, üphelinin madur D.Y.nin yalnz ve bedensel engelli olmasn frsat bilerek, bçak zoruyla cinsel istismarda bulunduu kaydedildi. Diyarbakr 1inci Ar Ceza Mahkemesinde tutuklu yarglanan Esiz, suçlamay kabul etmeyerek, olayla ilgisinin olmadn savundu.

ELN ISIRDIIM çN 3 AY D TEDAVS GÖRDÜM

fadesi alnan madur D.Y. ise yüzde 60 engelli olduunu ve tekerlekli sandalye ile yaamn sürdürdüünü belirterek yaadklarn öyle anlatt:

Ailem hasta ziyaretine gitti. Uyumak üzereyken, karanlkta bir kii srtmdan tuttu. Elindeki bça srtma batrp, kprdamama izin vermiyordu. Zorla cinsel istismarda bulundu. Engel olmaya, ellerini srmaya çaltm. Eli çok sertti ve dilerim zarar gördü. 3 ay di tedavisi gördüm. 3 ay bir ey yiyemedim. Kendimi skp, direndim. çlk attm ama duyan olmad. Sonra, çkp gitti. 4 yldr bu olayn etkisiyle uyuyamyorum. Kulam srd için 3 ay kulamda yara kald.

NDRMSZ CEZA

Karar durumasnda görüünü açklayan savc, madurun beden ve ruh salnn bozulduunu belirterek, sana ceza verilmesini istedi. Kararn açklayan mahkeme sank Berat Esizi Gece konut dokunulmazln ihlal, Cinsel saldr ve Bedenen kendini savunamayacak kiiyi hürriyetinden yoksun klma suçlarndan 25 yl hapis cezasna çarptrd. Ceza orannda herhangi bir indirim yapmayan ve 4 kez artrm uygulayan mahkeme, sann tutukluluk halinin devamna karar verdi. Gerekçeli kararda, madurun bedensel engelli olmasna ramen elinde bçakla direncini krmaya çalan sankla boumaya çaltn belirten mahkeme, iz brakmak istemeyen sann eline kaln eldiven taktn kaydetti.

Ana Sayfaya Git